Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

Záchranka rozšíří výjezdová stanoviště

05.10.2015 9:04

Krajská záchranka bude mít nové výjezdové stanoviště v Boru u Tachova. Zlepšit by se tak měla zdravotní péče na Tachovsku, kde s tím je trvale problém.

Nový dispečink ZZS PK_QAP_foto (2)

Základní kámen nového výjezdového stanoviště slavnostně poklepali zástupci vedení kraje a záchranky v Boru na Tachovsku v minulém týdnu. Právě symbolickým poklepem se nastartovala cesta k lepší zdravotní péči v tomto okrese. Výjezdové stanoviště by mělo začít fungovat od února příštího roku.

Tachovsko se s dostupností zdravotní péče potýká už řadu let. Základním kamenem úrazu je absence nemocnice a pacienti se tak dostávají do spádových nemocnic na Plzeňsku. Právě oblast Tachovska přitom v posledních letech zaznamenala velký boom v podobě průmyslových zón.

"Oblast kolem Boru a Nové Hospody na Tachovsku zaznamenala v posledních letech velký rozvoj, čímž se počet výjezdů do této lokality znásobil. Z dosud provozovaných stanovišť v Tachově, Plané či Stříbru sem vyjíždíme několikrát denně," říká ředitel ZZS PK Pavel Hrdlička. "Vybudováním nového stanoviště, které bude zřízeno za cca šest miliónů korun, se výrazně zkrátí dojezdové časy do zmíněné oblasti."

Výjezdové stanoviště v Boru by mělo začít fugnovat naostro od února příštího roku. Lidé v oblasti tak budou mít zdravotnickou pomoc dostupnou nepřetržitě.

"Oblast Tachovska je velmi specifická tím, že v regionu momentálně nefunguje nemocnice s akutními lůžky. Proto je nutné pacienty dovážet do nemocnic v Plzni a ve Stodu, což často komplikuje obslužnost dalších pacientů tohoto regionu, jehož součástí je také část frekventované dálnice D5. Otevřením nového stanoviště v Boru u Tachova vycházíme vstříc potřebám této rychle se rozvíjející příhraniční oblasti," upřesňuje Pavel Hrdlička.

Na Tachovsku aktuálně funguje výjezdové základny v Tachově, v Plané, v Konstantinových Lázních a také ve Stříbře. Například ve Stříbře funguje výjezdové stanoviště od roku 2002 a především v letní sezóně si jeho služby lidé z oblasti nemohou vynachválit.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte