Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

Plzní projel Convoy of Liberty! Sledovaly ho tisíce diváků - FOTKY a VIDEO

05.05.2018 15:11

Na dvě stovky kusů vojenské techniky, přelety gripenů i váleční veteráni. Convoy of Liberty projel Plzní a sledovaly ho jako tradičně davy lidí. Podívejte se na fotky!

DSC_0085

Slavnosti svobody v Plzni běží na plné obrátky. Sobotní dopoledne bylo ve znamení jednoho z vrcholů celých oslav. Plzní projel opět po roce Convoy of Liberty. Ujít si ho nenechaly doslova tisíce nadšených diváků.

Konvoj, ve kterém jelo okolo dvou stovek kusů vojenské techniky, vyrazil v 11 dopoledne ze Sukovy ulice a postupně projel přes Klatovskou třídu a centrum města až na náměstí Republiky. Diváci mohli v konvoji vidět vozy vyrobené do roku 1945 v USA, Kanadě a Velké Británii. Představila se ale také technika Československé samostatné obrněné brigády. 

Nad Plzní prolětěly letouny Armády České republiky. Nebe rozburácela dvojice gripenů. Nad hlavami diváků se předvedly také stíhačka Spitfire a cvičný letoun Harvard. Z konvoje zdravili davy přihlížejících opět váleční veteráni Earl Ingram, George Thompson, James Duncan, Louis Gihoul, Michel Gilain, Hubert Rauw a Valér Gustin. Na jednom z džípů opět nechyběl vnuk generála Patton George Patton Waters. Konvoje se zúčastnili také čeští veterání Josef Švec a Alois Dubec.

Podle vyjádření města sledovalo letos konvoj okolo 20 tisíc lidí.  

FOTO: Martin Pecuch, Martin Hanáček

Video: QAP.cz

Další fotogalerii od Milana Svobody najdete zde

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte