Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňská práva už podala žádost o prodloužení akreditace

31.10.2011 13:57

O měsíc dříve, než je nutné, podala Západočeská univerzita v Plzni ministerstvu školství žádost o prodloužení akreditace studijních programů Fakulty právnické. Plzeňská práva tak chtějí mít co nejdříve jistotu, že o akreditaci nepřijdou!

Právnická fakulta v Plzni

Žádost o prodloužení akreditace studijních programů Fakulty právnické Západočeské univerzity v Plzni odevzdali zástupci fakulty osobně na podatelnu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy v pondělí 31. října dopoledne, tedy téměř o měsíc dříve než by ze zákona museli. Stávající akreditace končí v květnu 2012 u bakalářského a v červenci 2012 u magisterského programu.

"Západočeská univerzita si termín odevzdání žádosti stanovila sama, aby rozhodnutí o budoucnosti obou programů přišlo včas, ještě před vypsáním dalšího přijímacího řízení," uvedla mluvčí ZČU Kamila Kvapilová s tím, že standardně se žádost o prodloužení akreditace odevzdává půl roku před jejím vypršením a v tomto případě jde o lhůtu zkrácenou zhruba o jeden měsíc. "Univerzita tak chce předejít případným pochybnostem a mít jistotu, že přijímací řízení pro následující akademický rok může Fakulta právnická skutečně otevřít. Přípravě žádosti věnovala Západočeská univerzita velkou pozornost a podrobně ji se zástupci fakulty konzultovala. Přestože rozhodnutí ministerstva v tuto chvíli nelze předjímat, je univerzita přesvědčena o kvalitě odevzdaného materiálu."

Více než tisíc stránek dlouhý spis obsahuje také informace o aktuální personální situaci a zajištění výuky v tomto akademickém roce.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT