Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Západočeské hokejové derby je tady! Po pauze zajíždí HC Škoda Plzeň do Karlových Varů

13.11.2013 7:02

Po reprezentační pauze kvůli Karjala Cupu se znovu rozjíždí kola hokejové extraligy. Plzeňská Škodovka hned po přestávce vyráží na led regionálního rivala karlovarské Energie. Zatím bez Martina Straky i Ryana Hollwega.

DSC_5062

Po reprezenatční pauze se hokejová Tipsport extraliga roztáčí znovu na plné obrátky. Netradičně ve středu se hokejisté HC Škoda Plzeň postaví proti karlovarské Energii. Západočečské derby je vždy sledovanou událostí a stejně tomu bude i tentokrát. Karlovy Vary chtějí hlavně odčinit poslední ostudu, kdy od Sparty schytaly hned 11 gólů.

Plzeňská hokejová Škodovka se musí stále ještě obejít bez kapitána Martina Straky, který je po operaci kolena. Do hry ale nezasáhne nejspíš ani Ryan Hollweg, kterého trápí viroza. Naopak ještě dva zápasy má před sebou Josef Straka, který je v Plzni na hostování na měsíc. Pak se o jeho osudu bude rozhodovat.

„Ve třech utkáních jsme nebyli schopni se prosadit při hře pět na pět a navíc, když se k tomu připočteme i fakt, že se nám dlouhodobě ve Varech nedaří, tak máme před sebou utkání, které nebude snadnou procházkou. Na druhou stranu už je ale na čase vše prolomit a posadit se zpátky na vítěznou vlnu,“ říká před utkáním asistent trenéra Michal Straka.

,,V každé formaci došlo k nějaké změně," říká trenér Varů Jaromír Kverka po reprezentační pauze.

„Museli jsme sáhnout do sestavy. Když si to promítnu, tak v každé formaci došlo k nějaké změně. Co se týče obránců, tak jsme si ze Sokolova stáhli Martina Rohana a z Chomutova jsme si prozatím vypůjčili Martina Rýgla,“ popisuje na stránkách Energie asistent trenéra Jaromír Kverka změny v kádru. „Na postu prvního centra nastoupí Michal Vachovec a v sestavě se objeví i Jarda Kverka mladší.“

Krom oslabení v podobě hráčských absencí se Karlovy Vary musely během pauzy vypořádat i s ostudou, kterou si uřízly v posledním utkání se Spartou, kdy podlehly 0:11. „Hráčům jsme nemuseli ani po utkání nic říkat. Vyžrali si to s plnou parádou. Každý z nás si musel vyslechnou několik posměšků a přečíst si na telefonu pár jízlivých zpráv. Každopádně hráči si uvědomili, co se stalo, a udělají maximum proto, aby se již nikdy nic podobného neopakovalo,“ slibuje asistent Kverka.

Utkání 19.kolo Tipsport extraligy HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň začíná v 18:00 v KV Aréně v Karlových Varech.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství