Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vodní hamr Dobřív chystá tradiční Hamernický den

16.05.2024 15:21

Hamernický den se uskuteční v sobotu 18. května od 9 do 18 hodin na Rokycansku na Vodním hamru Dobřív.

PICT128910

Letos se uskuteční už 31. Hamernický den. Vydat se na něj můžete opět historickým motorovým vláčkem.

"Hamernický den je sice především o kovářském řemesle, ale k vidění bude ještě spousta dalšího - přijedou bednáři Plzeňského Prazdroje, bude se vyřezávat motorovou pilou, plést košíky, zahraje lidová muzika Rokytí, bude vodnická pohádka pro děti, určitě nesmějí chybět rokycanští Harcíři, a pokud bude mít kůň dobrou náladu, tak se možná nechá i okovat," zvou z hamru.

Na trdičním setkání kovářů nebude chybět ani soutěž Dobřívský cvoček, ve které se utkají studenti kovářských škol. Vstupné pro dospělé  je 100 korun, rodinné vstupné činí 250 korun. Z Rokycan a z Nezvěstic jede do Dobříva historický motorový vlak tzv. Hamerník Expres.

O víkendu se také poprvé v této sezóně otevře nedaleké Muzeum dopravy ve Strašicích.Zahájení sezóny bude už tradičně spojeno se sobotním Hamernickým dnem v Dobřívě.

Po oba víkendové dny 18. - 19. května bude zpřístupněno Muzeum dopravy, a v provozu budou historické exponáty. "V sobotu 18. května na lince spojující Strašice, Dobřív a mirošovské nádraží, v neděli 19. května pak na strašické lince 5 vedoucí k loveckému zámečku Tři Trubky a zdejšímu Domu přírody Brd. I pro letošní rok máme připraveny novinky. Z těch, které můžeme s jistotou potvrdit už nyní, je to například možnost zakoupení celodenního jízdného na strašické historické linky za 100 Kč (jednotlivé jízdné stále necháváme na hodnotě 20 Kč)," uvádí muzeum.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství