QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Klatovsku došlo k vážné nehodě kamionu a chodce

21.09.2020 11:40     21.09.2020 16:31

Krátce před polednem došlo ke střetu nákladního automobilu a chodce na silnici 22 u Klatov. Na místě zasahovaly všechny záchranné složky. Zraněného musel transportovat vrtulník na Emergency FN.

plzeneske letecke dny (46)

Ke srážce náklaďáku a chodce došlo na silnici 22 u Klatov. Místo bylo po dobu vyšetřování zcela neprůjezdné, zasahovali všechny složky Integrované záchranné služby.

"Záchranná služba z místa transportuje muže cca 60 let ve velmi vážném stavu v bezvědomí a se zajištěnými dýchacími cestami, cestou LZS na Emergency FN," komentuje vážný stav zraněného mluvčí záchranky Mária Svobodová. Hasiči asistovali záchranářům při ošetřování zraněného.

Objízdná trasa do Klatov byla vedena přes Tojanov, z Klatov se pak jelo přes Novákovice, Dolní Lhotu a Bezděkov.

Policisté z oddělení obecné kriminality a ze skupiny dopravních nehod událost šetří na místě.

Mluvčí policie popsala průběh a příčinu nehody: "V pondělí 21. září 2020 jel řidič s nákladním vozidlem značky Scania po komunikaci I. třídy číslo 22 ve směru od Klatov na Domažlice. Minutu po půl dvanácté  vyšel zprava chodec do jízdní dráhy vozidla a došlo ke střetu. Při dopravní nehodě muž ročník 1957 z Klatov utrpěl zranění a byl leteckou záchrannou službou transportován do nemocnice v Plzni. Policisté dále šetří příčinu a okolnosti dopravní nehody, která se stala v obci Beňovy. U řidiče byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem."

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24