Na Lochotíně je k vidění inovativní výstava Voda spojuje

24.10.2021 8:48

Putovní výstava "Voda spojuje" se zaměřuje na to, jak je v dnešní době možné hospodařit s vodou ve městě. Výstava vysvětluje, jak zkvalitnit prostředí, ve kterém žijeme nebo trávíme volný čas.

QAP - úvodní fotka

Voda spojuje. Tak se jmenuje putovní výstava, která se zaměřuje na to, jak je v dnešní době možné hospodařit ve městě s vodou. Výstava je k vidění v Plzni v parku U Bazénu na Lochotíně do 26. listopadu.

V pondělí 25. října v 16 hodin si zde můžete k výstavě poslechnout komentovanou prohlídku, kterou povede Markéta Gregarová z Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně, jenž za touto výstavou stojí.

Autoři výstavy se už během přípravy řídili jednoduchým mottem: Voda spojuje aneb Bez vody to nejde. V této souvislosti je důležité zmínit termín modrozelená infrastruktura, o kterém tato výstava mnohé prozradí. Přináší totiž konkrétní řešení nejen z Plzeňského kraje, ale i jiných českých měst.

„S ohledem na probíhající změnu klimatu se v posledních letech potýkáme s jiným rozložením srážek, které přicházejí méně často, ale o to s větší intenzitou. Nejen na základě těchto okolností hledáme řešení, jak s vodou ve městě zacházet,“ vysvětlila ředitelka Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně Irena Vostracká.

Po nahlédnutí do výstavních panelů například zjistíte, co ve městě narušuje přirozený koloběh vody nebo jak zabránit přetížení kanalizace a následně i čistíren odpadních vod.

Plzeň si stejně jako další města uvědomuje svoji zodpovědnost vůči životnímu prostředí. Jakým způsobem chce docílit navrácení přirozeného vodního koloběhu, se dozvíte právě na této výstavě.

 

foto: QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24