QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na plzeňské radnici je kondolenční kniha k úmrtí Karla Gotta - FOTO

02.10.2019 16:08

Plzeňané mohou vyjádřit soustrast po smrti Karla Gotta zápisem do speciální kondolenční knihy. Je v mázhauzu plzeňské radnice. Zatím bude k dispozici do neděle.

DSC_0027

Smrt zpěváka Karla Gotta, který se stal fenoménem a ikonou české hudební scény, zasáhla v podstatě celý národ. Sociální sítě se od středečního rána, kdy byla zpráva o smrti "Mistra" oficiálně zveřejněna, doslova plní příspěvky s fotografiemi, hity i vyjádřeními soustrasti v souvislosti s tragickou událostí.

Smutek nad smrtí jednoho z nejslavnějších plzeňských rodáků vyjádřilo také město Plzeň, kde se Karel Gott v roce 1939 narodil. Na radnici byla umístěna černá vlajka. Nyní mohou Plzeňané psát také vzkazy do kondolenční knihy. 

"V mázhauzu radnice je již umístěna kondolenční kniha k úmrtí plzeňského rodáka Karla Gotta. Dnes a ve čtvrtek bude přístupná do 21 hodin, k podpisům zůstane k dispozici minimálně do neděle, v případě zájmu i v příštím týdnu," informovala mluvčí města Eva Barborková.

Mistr Karel Gott zemřel v úterý 1. října před půlnocí po těžké nemoci ve věku osmdesáti let. Výročí kulatých narozenin oslavil v polovině letošního července. Podrobnosti k úmrtí legendárního českého zpěváka najdete v článku zde.

FOTO: Magistrtá města Plzně

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24