Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Silvestr: Máte něco sladkého na stůl?

29.12.2011 14:08

Silvestrovská párty je za dveřmi a vy ještě nemáte vymyšleno něco sladkého an stůl? QAP vám přináší tipy na něco "na zub" na párty stůl.

QAP vám přináší tipy na něco sladkého a malého na silvestrovský stůl. Zkuste něco, co neděláte každý rok, život je změna!

Taštičky z tvarohového těsta

Ingredience

250g tvarohu v kostce, 250g Hery, 250g hladké mouky

Jak na to

Z uvedených surovin si vypracujeme těsto, které necháme minimálně 30 minutek odpočinout v lednici (dle potřeby ještě přidáme mouku). Poté těsto vyválíme na čtverec a rádýlkem rozdělíme na čtverečky o velikosti asi 5x5cm. Ty pak naplníme povidly nebo čímkoli, co vám chutná, přiklopíme druhým čtverečkem a vidličkou přimáčkneme strany (po stranách vytvoříme tím ozdobné i zpevňující otisky vidličky). Hotové taštičky dáváme na pečící papír, potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C dozlatova. Ještě teplé taštičky obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Plněné košíčky

Ingredience

240g hladké mouky, 80g cukru moučka, 100g mletých oříšků, vanilkový cukr, 100g másla, 1 vejce, trochu prášku do pečiva

Náplň: rozválíme 200g piškotů a polijeme rumem, přidáme mleté ořechy - oříšky, utřeme, přidáme 100g másla a 40g cukru a dobře promícháme.

Jak na to

Vypracujeme těsto, necháme v chladu odležet, poté plníme do formiček košíčků a upečeme. Vychladlé plníme pařížskou šlehačkou s ovocem nebo náplní, kterou polijeme čokoládou. Košíčky lze plnit libovolnými krémy dle chuti a zdobit podle fantazie.

Kokosové Rafaelo

Ingredience

250 g 100% tuk, 150g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 250 g sušeného mléka, 1 dcl vody, kokos, mandle

Jak na to

Tuk rozpustíme a necháme vychladnout. Do studeného tuku rozmícháme moučkový a vanilkový cukr, poté začneme přidávat sušené mléko a po troškách přidávat vodu.

Když máme hmotu hladkou, začneme tvořit kuličky do kterých zabalíme spařenou oloupanou mandli. Kuličku obalíme v kokosu a necháme ztuhnou v lednici.

Tatrankové koule

Ingredience

3 tatranky
125 g tuku Hera
125 g moučkového cukru
2 lžíce rumu
1 lžíce pražených mletých lískových oříšků
120 g čokoládové polevy na obalení

Jak na to

Tatranky rozlámeme na menší kousky, nasypeme je do nožového mixéru a rozmixujeme je na jemnou drť, kterou nasypeme do mísy. Přidáme rozpuštěný tuk, cukr, oříšky a rum. Vše důkladně promícháme a hmotu necháme ztuhnout v chladu. Ze ztuhlé hmoty oddělujeme malé kousky a v dlaních z nich utvoříme kuličky, které necháme oschnout. Čokoládovou polevu rozpustíme, vždy část nalijeme do malé misky, kuličky v ní jednu po druhé krouživými pohyby ze všech stran obalíme a necháme dobře ztuhnout.

Marokánky

Ingredience

100 ml smetany ke šlehání, 100 g míchaného kandovaného ovoce, 100 g sekaných mandlí, 100 g krupicového cukru, 1 lžíci hladké mouky, 2 lžíce másla, 50 g ovesných vloček, čokoládovou polevu

Jak na to

Smetanu přivedeme k varu, vmícháme cukr, opražené vločky na másle, kandované ovoce a mandle. Vmícháme mouku a povaříme na hustou kaši. Lžičkou klademe na plech vyložený pečícím papírem malé kopečky, které lžičkou zploštíme a pečeme při 150-160°C . Po vychladnutí máčíme spodní stranu do rozpuštěné čokolády.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
PK právník pracovní místo
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství