QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na veletrhu se představila nová turistická destinace Šumava – Bavorský les

14.02.2020 12:20

Návštěvníci největšího českého veletrhu cestovního ruchu Holiday World v Brně se seznámili s novou turistickou destinací, která má propagovat Šumavu a Bavorský les jako jeden celek.

Černé jezero571

Turistická destinace Šumava – Bavorský les se rozkládá na území od Železnorudského průsmyku a Královského hvozdu na západní části až po Borová Lada na jihu. Do vnitrozemí pak vybíhá přes Pošumaví až po přirozené brány Šumavy, Klatovy a Sušici. Vzhledem ke své rozsáhlosti a rozmanitosti poskytuje Šumava mnoho aktivit po celý rok, a to nejen pro sportovce a turisty, ale nabízí i kulturu a relaxaci.

Na veletrhu prezentoval tuto oblast zástupce nové turistické destinace Jaroslav Tachovský. Na další aktivity, které zajišťuje Odbor cestovního ruchu úřadu Plzeňského kraje, k nimž patří například nedávno otevřená Zlatá stezka, upozornily náměstkyně hejtmana Ivana Bartošová a vedoucí odboru Alena Svobodová.

Na veletrhu nechyběli ani starostové Klatov a Modravy. Nutnost otevřít Šumavu pak zmínil starosta Klatov Rudolf Salvetr, který jako příklad uvedl diskutovaný hraniční přechod Modrý sloup u Luzného. Starosta Modravy Antonín Schubert připomněl jednu z hlavních myšlenek projektu, a to rovnoměrnější rozptýlení návštěvníků na Šumavě. Dále zdůraznil nutnost více přiblížit veřejnosti oblasti v podhůří, které jsou neméně krásné, ale běžný turista o nich zatím neví.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24