Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

V Solní už se pokládají koleje! Pokračovat se bude u radnice, AKTUÁLNÍ FOTKY

25.07.2014 13:35

Rekonstrukce tramvajových tratí v centru Plzně hlásí další postup. V Solní už jsou první nové koleje, které se budou postupně pokládat také u radnice a v Pražské. Podívejte se na aktuální fotky!
 

Pokládka kolejí u náměstí_QAP (7)
Pokládka kolejí u náměstí_QAPPokládka kolejí u náměstí_QAP (2)Pokládka kolejí u náměstí_QAP (3)Pokládka kolejí u náměstí_QAP (4)Pokládka kolejí u náměstí_QAP (5)Pokládka kolejí u náměstí_QAP (6)Pokládka kolejí u náměstí_QAP (7)Pokládka kolejí u náměstí_QAP (8)Pokládka kolejí u náměstí_QAP (9)Pokládka kolejí u náměstí_QAP (10)

Už nejen kopání a demolice, ale i nové budování. Tak se posunuly rekonstrukce tramvajových tratí v centru Plzně. Zatímco v Pražské to ještě vidět není, v Solní už se pokládají nové koleje. Nejde o žádná provizoria, ale o zbrusu novou trať. Práce budou pokračovat před radnicí.
Rekonstrukce tramvajových tratí v centru Plzně se pomalu ale jistě přesouvají do další fáze. Na náměstí Republiky a v jejím okolí už se začínají pokládat nové koleje. Aktuálně už jsou v Solní ulici. A nejde o žádnou provizorní úpravu. "Ne, to už je trvalé," potvrdil QAPu projektant Václav Lacyk.

I tak ale práce budou ještě nějakou dobu trvat. "Do poloviny srpna by měla být Solní kompletně hotová i zadlážděná. Pak se to posune před radnici na náměstí a tam to bude hotové do konce srpna. Teprve pak bude následovat úsek v Pražské ulici," popsal nejbližší harmonogram projektant.

Doprava se na náměstí vrátí od konce srpna. Uleví se ale jen částečně...

Jak budou postupovat práce na pokládce kolejí, uleví se postupně také řidičům. "Tak lehce by se jim mohlo ulevit už od poloviny srpna, kdy bude hotová Solní. Od konce srpna už bude průjezdné i náměstí u radnice. Na otevření Pražské ulice si ale ještě počkáme. Tam je to komplikovanější v návaznosti na práce U Zvonu," doplnil Václav Lacyk.

Nicméně právě U Zvonu budou rekonstrukce pokračovat ještě několik dlouhých měsíců. Hotovo tam bude až na jaře příštího roku.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte