QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nákaza ve firmách: Plzeňský kraj začal plošně testovat na Tachovsku

23.02.2021 11:54

Krajská hospodářská komora společně s Plzeňským krajem a KHS Plzeň oslovila významné zaměstnavatele v kraji ve věci spolupráce na plošném testování zaměstnanců.

1

Ve spolupráci s Armádou ČR testuje mobilní tým od včerejšího dne ve větších firmách na Tachovsku. K testování je registrováno více než 1 000 zaměstnanců. „Rozhodli jsme se oslovit firmy, které mají více než 50 zaměstnanců, ke spolupráci na zavádění režimových opatření a především na plošném testování jejich zaměstnanců. Velmi pozitivní zjištění pro nás je to, že velké množství firem běžná režimová opatření ve svých prostorách již má nastavená a o testování projevují značný zájem,“ uvedla ředitelka Krajské hospodářské komory v Plzeňském kraji Radka Trylčová. Nabídkou testování spolupráce s firmami podle ní ale nekončí. „Oslovili jsme zaměstnavatele také s požadavkem, zda by mohli jejich zaměstnanci vypomoci s trasováním pro Krajskou hygienickou stanici, která se pohybuje na hranici svých personálních možností,“ doplnila Trylčová.

Od pondělka 22. února tak probíhá plánované testování prvních velkých firem na Tachovsku. „Mezi prvními testovanými jsou zaměstnanci především firem z oblasti automobilového průmyslu na Tachovsku, které je v současné době nejvíce zasaženým okresem našeho kraje. Vzhledem k aktuálnímu nárůstu nemocných jsme si vědomi toho, že právě plošné testování zaměstnanců větších firem má nezastupitelnou roli ve chvíli, kdy je zásadní zabránit dalšímu masivnímu šíření viru,“ uvedla hejtmanka Ilona Mauritzová.

Foto: FN Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24