Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zvířecí sobota v plzeňské ZOO

02.10.2012 12:09

Plzeňská ZOO pořádá 6. října 2012 tradiční říjnovou Zvířecí sobotu. Navíc kdo přijde s plyšovým zvířátkem, dostane zvláštní cenu.

První říjnová sobota v plzeňské zoologické a botanické zahradě patří již tradičně zvířátkům. Letošní Zvířecí sobota 6.října 2012 bude věnována opět různým soutěžím a jejím cílem bude návštěvníkům, zejména dětem, co nejvíce přiblížit zajímavou formou život zvířat v zoo z druhé strany, tedy z pohledu jejich chovatelů a ošetřovatelů. Seznámí se například s jídelníčkem některých druhů i s tím, jak zvířatům škodí každý i dobře míněný pamlsek od návštěvníků.

Tradice Zvířecích sobot v plzeňské ZOO je spojena s Mezinárodním dnem ochrany zvířat, jenž připadá na 4. října. Datum byl zvolen symbolicky podle narození Svatého Františka z Assisi, který se po celý život věnoval opuštěným a nemocným zvířatům. Tento svátek se ve světě slaví již od roku 1931, v České republice od roku 1994.

Program začíná ve 14 hod. před Tropickým pavilonem a potrvá do 17. hod.. Zvláštní cenu dostane každý návštěvník, který přijde do zahrady s plyšovým zvířátkem.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT