Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Školáka přepravil po nehodě do nemocnice vrtulník! Policie hledá svědky, FOTO

09.12.2014 13:34

Policie vyšetřuje vážnou nehodu, ke které došlo na Klatovsku. Po srážce s autem musel pro školáka letět dokonce vrtulník záchranky. Policisté shání všechny svědky nehody!

8 12 2014 DN Horažďovice

Policie vyšetřuje vážnou nehodu, ke které došlo v pondělí ráno v Horažďovicích na Klatovsku. Pro zraněného školáka, kterého srazilo auto, musel dokonce letět vrtulník. Policie stále nehodu řeší a hledá svědky, kteří místy v inkriminovanou dobu projížděli nebo nehodu přímo viděli.

Nehoda se odehrálo v pondělí ráno. "K dopravní nehodě došlo v Horažďovicích v pondělí 8. prosince letošního roku přibližně v 7.05 hodin na silnici I/22 v blízkosti firmy Amylex. Řidič jel s vozidlem zn. Škoda Fabia modré barvy ve směru od Strakonic na centra města a došlo ke střetu nezletilé osoby s vozidlem. Řidič se míjel s dosud nezjištěným protijedoucím nákladním vozidlem, kdy v uvedenou dobu do jeho jízdní dráhy vběhl nezletilý chodec, řidič reagoval intenzivním brzděním, ale došlo ke střetu. Dítě bylo transportováno leteckou záchrannou službou do nemocnice v Plzni," potvrdila mluvčí policie Dana Ladmanová.

V Na místě museli zasahovat i hasiči. "Hasiči dítěti poskytli předlékařskou pomoc, následně ho předali do péče ZZS. Hasiči společně s PČR na místě řídili dopravu. V době, kdy na místo přistával vrtulník, silnici zcela uzavřeli," doplnila mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Policie nehodu stále řeší a momentálně spoléhá i na pomoc svědků, kteří by do záležitosti mohli vnést světlo. "Policisté z dopravního inspektorátu žádají případné svědky uvedené dopravní nehody a řidiče nákladního vozidla, který v uvedenou dobu projížděl daným úsekem, aby podali informace na telefon Policie ČR nebo 974 334 251 nebo 974 334 111," uzavírá policejní m,luvčí s tím, že svědci se mohou ozvat i úřes e-mail kt.di.podatelna@pcr.cz.

FOTO: HZSPK _ Horažďovice 8. 12.
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT