Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni začnou oslavy 20 let partnerství s japonským městem Takasaki

01.09.2010 13:17

V Západočeském muzeu v Plzni začnou ve čtvrtek 2. září oficiálně oslavy 20 let partnerství mezi Plzní a japonským městem Takasaki. Akce se vedle plzeňského a takasackého primátora zúčastní i japonský velvyslanec.

Oslavy 20 let partnerství měst Plzeň a Takasaki zahájí oficiálně ve čtvrtek 2. září primátoři obou měst Pavel Rödl a Yukio Matsuura společně s japonským velvyslancem J. E. Chikahito Haradou.

V Západočeském muzeu v Plzni začnou oslavy v 18 hodin kulturním programem. Na tradiční japonský nástroj shamisen zahraje hudebník Sató Kenya a otevřena bude také reprezentativní česko-japonská výstava "Měsíce, květy", kterou ZČM pořádá ve spolupráci s Národní galerii v Praze. "K vidění budou bonsaje, suiseki, tušomalby, kaligrafie, ikebana, porcelán aj. Kavárna muzea nabídne kolekci japonských obrazů z lisovaných sušených květin, v japonštině zvané oshibana," uvedla mluvčí magistrátu Edita Vighová s tím, že součástí slavnostního zahájení oslav bude také předání historické pečeti města Plzně takasackému primátorovi Yukio Matsuurovi. "Převezme ji jako ocenění dlouholeté osobní podpory partnerství obou měst. Při této příležitosti daruje takasacký primátor městu Plzeň modrou panenku Daruma jako symbol přátelství."

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte