QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nehod na Petříně přibývá! Pomoci mají zpomalovací terče a změna přednosti v jízdě

09.07.2020 8:31

S nárůstem dopravy na plzeňském Petříně se zvýšil i počet nehod. Řidiči proto musí počítat se změnami. Ve dvou ulicích se mění přednost v jízdě.

1
13

Dopravní situaci v ulicích Petřínská a U Světovaru už delší dobu řešilo vedení obvodu Plzeň 2 – Slovany. "Na situaci začali upozorňovat samotní občané bydlící v této lokalitě. Z jejich ohlasů vyplývalo, že se cítí ohroženi na zdraví i na majetku,“ prozradil místostarosta Roman Andrlík.

"Na základě podnětů občanů jsme připravili návrh změny dopravního opatření. Jako efektivní řešení se nabízelo osazení zpomalovacích terčíků, zároveň zavedení změny přednosti v jízdě v jednotlivých křižovatkách ulic Petřínská a U Světovaru, kde bylo navrženo zrušení přednosti v jízdě a nově nastaveno pravidlo pravé ruky,“ uvedl starosta obvodu Lumír Aschenbrenner. 

Ještě před schválením opatření se mohli obyvatelé Petřína k úpravám vyjádřit prostřednictvím letáků doručených do schránek.  "Většina respondentů se zmíněnou úpravou provozu souhlasila a návrh si získal podporu i u Rady městského obvodu Plzeň 2 – Slovany,“ doplnil místostarosta Jan Fluxa.

V současné době už jsou na svých místech zpomalovací terče. Změna přednosti v ulicích Petřínská a U Světovaru bude uvedena do praxe ve dnech od 11. do 13. července, kdy se v ulicích očekává menší provoz.

FOTO, MAPA: ÚMO Plzeň 2 - Slovany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24