Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Viktoria zahájila jaro výhrou se Slováckem

14.02.2016 21:56

Jarní část sezóny 2015/2016 načala Viktoria Plzeň na půdě Slovácka. V hektickém závěru Plzeň nakonec uhájila výhru 1:2 a připsala si tři body na své jarní konto.

Viktorka_Slovácko (3)

Západočeši chtěli se Slováckem navázat na poslední zápasy v Uherském Hradišti, které v minulých letech zvládala. Naopak odčinit chtěli viktoriáni podzimní remízu 2:2, tedy jediné podzimní domácí zaváhání Viktorie v Synot lize.

Úvod utkání naznačil, že ani jedno z mužstev nebude chtít spoléhat pouze na silnou defenzivu. V 11. minutě sehráli viktoriáni fantasticky rychlou akci. Baránek poslal přes půl hřiště přesný pas na Kovaříka, který oslovil před prázdnou bránou Daniela Koláře a poslal Plzeň do vedení. Ve 23. minutě podkopl Daníček v pokutovém území Tomáše Hořavu a nařízený pokutový kop proměnil ve svůj druhý zásah do sítě Daniel Kolář, Plzeň tak vedla 2:0. V první půli Viktoria svého soupeře přehrávala, i proto se mohla o přestávce těšit z dvougólového náskoku.

V úvodu druhé půle pokračovala Plzeň v tlaku, urodilo se však na druhé straně. Ihned poté, co na hřiště vstoupil domácí kanonýr Došek, měli hráči Slovácka možnost zahrávat pokutový kop. Ten v branku proměnil Milan Kerbr a ztenčil vedení Plzeňanů na jednu branku. To byla první branka domácích a zároveň poslední branka zápasu a skóre 1:2 tak zůstalo konečné.

"Jsem rád, že jsme vstup do jarní části zvládli. V prvním poločase nám pomohl rychlý, po kterém jsme kontrolovali hru. Byli jsme aktivní, silní, ale i přesto jsme si vypracovali další situace, které jsme nevyřešili ideálně. Po přestávce si Slovácko pomohlo příchodem Doška, zjednodušili hru, navíc si pomohli penaltou. Na můj vkus to bylo až do konce příliš nervózní, ale jsem rád, že jsme zápas ubojovali. Tři body jsou pro nás v tuto chvíli to nejdůležitější," zhodnotil zápas bezprostředně po závěrečném hvizdu trenér Karel Krejčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství