Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Rokycanech byla otevřena Nábytková banka, pomůže lidem v nouzi

17.10.2023 8:10

Máte doma starý, ale funkční nábytek, který by ještě někomu mohl dobře posloužit? Jste v nouzi a potřebujete do svého bytu nutně nějaký kus nábytku nebo nádobí? V Rokycanech se otevřela Nábytková banka, tam vám se vším pomohou.

nábytek_ilustrační_pixabay

Nábytková banka Plzeňského kraje, z. s. nově působí od 1. října 2023 v Rokycanech v bývalém IRA bazaru. Projekt může být pro občany města prospěšný hned dvěma způsoby. Buď se můžete stát dárci a smysluplně se zbavit nepotřebného nábytku nebo zde můžete požádat o podporu, jste-li osobou v nouzi.

Do banky můžete darovat nábytek, vybavení do domácnosti, nádobí, dětské potřeby, elektrospotřebiče a další nepoškozené věci. Nábytek mohou pracovníci Nábytkové banky vyzvednout v domácnosti dárce, nebo ho dárce odevzdá ve skladě – Jiráskova 214, Rokycany.

„Materiální pomoc nebude Nábytková banka poskytovat přímo osobám v nouzi, ale pouze skrze partnerské odběratelské organizace (sociální služby, sociální odbory, atd.). Potřebujete-li konkrétní vybavení, obraťte se na své sociální pracovníky,“ uvedla mluvčí města Rokycany.

Detailní informace naleznete ZDE.

Foto ilustrační Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství