Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Chvojkovy lomy mají nové pódium - AKTUÁLNÍ FOTKY

06.01.2016 11:24

Obří "deštníky" ve Chvojkových lomech v Plzni na Slovanech nahradilo nové zastřešené pódium za skoro 4 a půl milionu. Sloužit bude na menší akce. Podívejte se na fotky.

FOTO_QAP_CZ (3)
FOTO_QAP_CZ (1)FOTO_QAP_CZ (3)FOTO_QAP_CZ (4)FOTO_QAP_CZ (6)FOTO_QAP_CZ (5)FOTO_QAP_CZ (7)FOTO_QAP_CZ (8)FOTO_QAP_CZ (9)FOTO_QAP_CZ (10)

Populární park Chvojkovy lomy v Plzni na Slovanech se pyšní novinkou. Dokončené už je nové zastřešené pódium, které nahradilo dost přestárlé obří "deštníky". Žádných obřích koncertů se ale obyvatelé okolních domů být nemusí.

Miniamfiteátr ve Chvojkových lomech, který roky chátral, byl v podstatě poslední vadou na kráse celého parku. Obvod postupně lokalitu revitalizuje. V posledních letech došlo k řadě úprav, včetně vybudování dětského hřiště a dalších prvků. Park je také místem pověstné vrby Pavla Vrby, kterou ternérovi obvod věnoval k 50. narozeninám při jeho odchodu z FC Viktoria Plzeň.

Na likvidaci "deštníků" došlo na podzim. Časem hodně sešlý amfiteátr se známými stříškami připomínající deštníky se začal demolovat na podzim. Už v říjnu byla zastřešení stržená a postupně se začalo budovat. Stavba nového pódia šla poměrně hdoně rychle i díky teplému počasí, které na podzim vládlo v regionu. "Stavba byla dokončená už v loňském roce," potvrdil místostarosta obvodu Jan Fluxa. Na investici za zhruba čtyři a půl milionu se podílely rovným dílem obvod i město.

Žádné megakoncerty, šanci dostanou školy, školky i neziskovky...

Zatím sice nové pódium na premiéru čeká, nicméně už je jasné, že obyvatelé v okolních domech se nemusí bát žádných velkých open air koncertů. "Scéna je určená jen pro menší akce. Chceme oslovit školy, školky nebo neziskovky. Pódium by mohly využívat pro svá vystoupení, akce a podobně," dodává místostarosta druhého plzeňského obvodu. Už teď jsou Chvojkovy lomy poměrně hodně oblíbené u rodin s malými dětmi, park využívá ve velkém i nedaleká školka. Park byl založený v 60. letech na místě bývalých pískových lomů. Postupně byl upravený do podoby inspirované EXPO 1958. Původně se nazýval Parkem přítelství.

V platnosti zůstává také plán ohledně přesunu Dne Slovan na Božkovský ostrov. Právě tradiční oslava obvodu se totiž v posledních letech hodně rozrostla a láká stále víc lidí.

FOTO: QAP.CZ
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte