29.04.2024 20:49
29.04.2024 15:38
Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY
Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!
29.04.2024 14:12
Čarodějnice v některých částech Plzeňského kraje budou bez ohňů. V platnosti je výstraha
Nemáte inspiraci na víkendový dezert? Cuketový perník s hruškou je skvělý tip
Cuketový perník s hruškou zadělávaný s jogurtem je lahodná záležitost ke kávě. Přípravu přitom zvládne i méně zručná hospodyňka. Tak do toho! Budete mít úspěch!
Na přípravu budete potřebovat:
500 g nahrubo nastrouhané cukety
350 g polohrubé mouky
200 g cukru krupice
200 g bílého jogurtu
150 ml rostlinného oleje
3 vejce
1 kypřící prášek do perníku
1 PL perníkového koření
3 PL kakaa
+ hrušky
Postup přípravy receptu:
Příprava je velmi jednoduchá. Cuketu oloupejte a nahrubo nastrouhejte. Troubu předehřejte na 180°C.
Vejce vymíchejte s cukrem do pěny, mouku prosejte spolu s kakaem a kypřícím práškem. Do vaječné hmoty vmíchejte jogurt, olej a po částech přisypávejte sypké smíchané ingredience a nakonec přidejte cuketu.
Důkladně vše spojte a vlijte na vyšší plech s pečícím papírem nebo vymazaný a moukou vysypaný. Povrch urovnejte a poklaďte nakrájenými hruškami. Pečte 35 minut, zkuste špejlí.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.