06.05.2024 16:45
Křišťálový unikát i tisíce let staré duby. V muzeu Depo Moto Art je k vidění unikátní výstava - FOTKY
V Depo Moto Art v Plzni jsou aktuálně k vidění samé unikáty! Nahlédněte do něj s QAPem.
06.05.2024 16:45
V Depo Moto Art v Plzni jsou aktuálně k vidění samé unikáty! Nahlédněte do něj s QAPem.
06.05.2024 14:39
06.05.2024 9:40 06.05.2024 13:11
Chilli con carne zná nejspíš každý. Ovšem tip foodblogerky s hořkou čokoládou je opravdový kulinářský zážitek. Zkuste to a rozhodně budete za kuchařskou hvězdu!
Na přípravu receptu budete potřebovat:
1 kg mletého hovězího masa
4 velká rajčata nebo plechovku drcených rajčat
1 velká cibule
150 g do poloměkka uvařených červených fazolí
chilli papričky ( množství dle chuti, ale nejméně dvě )
1 KL mletého koriandru
1/2 KL mletého římského kmínu
( případně pokud někde seženete mexické koření Fajitas, tak je do toho skvělé )
špetka skořice
2-3 obdélníčky kvalitní hořké čokolády
olej
sůl
Postup přípravy receptu:
Rajčata nařízneme do kříže, spaříme a oloupeme. Pokud máme rajčata z plechu, tato práce nám samozřejmě odpadá. Cibuli nakrájíme najemno.
Na hluboké pánvi orestujeme nejprve cibuli a ke konci přidáme nasekané chilli papričky. Vhodíme maso a důkladně ho při restování neustále oddělujeme, aby nám nevznikly velké hrudky. Osolíme, okořeníme a necháme dusit cca 15 minut ve vlastní šťávě při mírnější teplotě. Pak přidáme rajčata a dusíme ještě půl hodiny, průběžně podléváme vodou. Vsypeme fazole a s nimi necháme ještě 15 minut probublávat. Dochutíme, vhodíme čokoládu nebo přisypeme kakao, případně přidáme chilli papričku. Při servírování posypeme koriandrem.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů najdete na blogu V Kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.