Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.05.2024 20:44

Vážná dopravní nehoda u obce Holovousy na severním Plzeňsku

Na místo letěl vrtulník! Zasahují všechny složky IZS

Toxi tým znovu udeřil! Detektivové chytli známého dealera

22.03.2016 14:59

Policistům ze speciálního protidrogového týmu se podařilo dopadnout drogového dealera, který v Plzni kšeftoval skoro tři roky. Zaměřoval se na pervitin...

Soud rozhoduje o vazbě obviněného z kyselinového útoku_QAP_foto (6)

Dopadený drogový dealer, který v Plzně poměrně čile obchodoval s pervitinem, není v policejních záznamech žádným nováčkem. V západočeské metropoli kšeftoval s drogami v době, kdy měl na krku podmínku za naprosto stejnou záležitost. I díky tomu skončil ve vazbě.

Na drogového dealera si "došlápli" detektivové ze speciálního Toxi týmu. Podle vyšetřování měl klientům prodávat drogu od léta roku 2013 do letošního března. "Největším odběratelem byla 24letá Plzeňanka. Ta od obviněného v průběhu dvou let koupila nejméně 15 gramů, to je 150 dávek, pervitinu. Policisté dokonce mladému muži prokázali i pět případů, kdy tuto drogu dal bezúplatně dvěma svým pravidelným zákazníkům. Když muže policisté zadrželi, nalezli u něj  téměř dva gramy této drogy," říkám k případu mluvčí policie Hana Štefflová.

Podle výsledků vyšetřování měl mít dealer okruh zhruba patnácti stálých zákazníků. Mezi narkomany byl ale podle všeho celkem dost známý. S drogami kšeftoval už v minulosti a nezůstalo to bez trestu. Teď už je proto ve vazbě. "Vzhledem k tomu, že obviněný byl za drogovou trestnou činnost již v minulosti odsouzen a sice k podmíněnému trestu odnětí svobody v délce trvání 18 měsíců se zkušební dobou do roku 2018, byl na něj policisty podán podnět k návrhu na vzetí do vazby. Ten byl akceptován jak ze strany státního zástupce, tak i soudem.  Pachateli nyní za toto protiprávní jednání hrozí trest odnětí svobody v délce trvání až desti let let," uzavírá policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství