Nestihli jste přijímačky na univerzitu v Plzni? Je tady druhé kolo, stále je šance

19.07.2019 14:58

Celkem pět z devíti fakult Západočeské univerzity v Plzni otevřelo druhé kolo přijímacího řízení. Na některých fakultách přitom poběží až do srpna. Čtěte podrobnosti!

kampus ZČU

Ti, kdo chtějí od září nastoupit na Západočeskou univerzitu v Plzni (ZČU), mají stále příležitost podat si přihlášku ke studiu. V rámci druhého kola přijímacího řízení tuto možnost otevřelo pět z devíti fakult ZČU.

Druhé kolo přijímání přihlášek ukončí nejdříve Fakulta ekonomická, a to 31. července, naopak na Fakultu filozofickou se lze hlásit až do 31. srpna. Jiné fakulty uzavřou přijímací řízení v průběhu srpna.   

Fakulta ekonomická přijímá přihlášky ke studiu bakalářských oborů Systémy projektového řízení a Ekonomická a regionální geografie vyučovaných v Plzni nebo oboru Management obchodních činností, na který se mohou hlásit zájemci o studium v Chebu. V Plzni je otevřen také navazující magisterský program Systémy projektového řízení. Termín pro odevzdání přihlášek byl stanoven na 31. července. Ke studiu bakalářských a magisterských oborů fakulta přijímá bez přijímací zkoušky.

Fakulta zdravotnických studií přijímá až do 9. srpna přihlášky ke studiu navazujících magisterských oborů Ošetřovatelská péče v interních oborech a Ošetřovatelská péče v chirurgických oborech, a to v kombinované formě studia. Uchazeči skládají písemnou zkoušku, která se bude konat 22. srpna.

Fakulta strojní mezní termín podávání přihlášek v druhém kole stanovila na 12. srpen. Otevřeny jsou bakalářské studijní programy Strojní inženýrství a Strojírenství. Zájemci o studium programu Strojírenství si následně vybírají ze tří zaměření – Diagnostika a servis silničních vozidel, Zabezpečování jakosti nebo Programování NC strojů. Fakulta dále přijímá uchazeče ke studiu navazujícího magisterského programu Strojní inženýrství a ke stejnojmennému doktorskému studijnímu programu. Uchazeči o bakalářské a magisterské studium jsou přijímáni bez přijímací zkoušky.

Na Fakultu elektrotechnickou se mohou zájemci hlásit do 15. srpna. Fakulta nabízí v rámci bakalářského studijního programu Elektrotechnika a informatika obory Elektronika a telekomunikace, Elektrotechnika a energetika a Komerční elektrotechnika a dále studijní program Aplikovaná elektrotechnika. K bakalářskému studiu přijímá fakulta bez přijímacích zkoušek. Hlásit se uchazeči mohou i do navazujících magisterských programů Aplikovaná elektrotechnika nebo Elektrotechnika a informatika, kde jsou v nabídce obory Elektroenergetika, Elektronika a aplikovaná informatika, Průmyslová elektronika a elektromechanika a Komerční elektrotechnika. K magisterskému studiu fakulta přijímá uchazeče dle předchozích studijních výsledků a případně na základě přijímacího pohovoru.

Fakulta pedagogická dodatečně vypsala přijímací řízení do nového doktorského studijního programu Hudební teorie a pedagogika, který získal akreditaci letos v červnu. V tomto případě se tedy nejedná o druhé kolo přijímacího řízení. Uvedený doktorský program studovat v prezenční i kombinované formě. Přihlášky fakulta přijímá do 28. srpna, přijímací zkoušky se konají 30. srpna.

Fakulta filozofická nechává možnost podat přihlášku ve druhém kole přijímacího řízení otevřenou až do 31. srpna, a to pro obory bakalářské, magisterské i doktorské. Kompletní nabídku oborů najdou zájemci na webových stránkách fakulty.

Podrobné informace k přijímacímu řízení najdou zájemci na webových stránkách jednotlivých fakult v sekci pro uchazeče.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24