QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Neznámý pachatel okradl důvěřivou ženu o 250 tisíc korun

29.07.2022 12:22

Domažličtí policisté hledají neznámého pachatele, který obral ženu o 250 tisíc korun. Jak dokázal ukrást čtvrt milionu korun? Podrobnosti v článku.

Peníze_pixabay

„Domažličtí kriminalisté přijali dne 27. července v dopoledních hodinách oznámení o neoprávněném výběru finanční hotovosti z bankovních účtů a debetní karty. K činu došlo na Domažlicku dne 26. července v době od 19 do 22 hodin ze strany dosud neznámého pachatele,“ uvedla mluvčí policie Barbora Šmaterová.

Neznámý pachatel prostřednictvím mobilní aplikace provedl ze spořicího účtu a debetní karty několik plateb v různých částkách. „Když poškozené přišla zpráva s žádostí o potvrzení platební transakce, tyto žádosti žena pokaždé potvrdila. Tím poškozené vznikla škoda ve výši 250 tisíc korun,“ doplnila Barbora Šmaterová.

Případ nadále prověřují policisté z oddělení hospodářské kriminality územního odboru Domažlice. „Ve věci domažličtí kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů neoprávněný přístup k počítačovému systému a neoprávněný zásah do počítačového systému nebo nosiče informací, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a podvod.“

Policisté opětovně apelují na všechny majitele platebních karet, aby byli při internetových platbách co nejvíce obezřetní. Také by měli mít nastavená bezpečností pravidla jako například limity pro denní internetové platby, ověření platby při vyšších částkách, nutnost zadání bezpečnostního kódu pomocí bankovních klíčů a další bezpečnostní opatření, která jim jejich banky nabízejí.

U každého potvrzení platby buďte opatrní a ověřte si, zda se skutečně jedná o platbu, kterou jste sami zadali jako majitele bankovních účtů!

Foto ilustrační Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24