Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Bagrista překopl kabel! Část Plzně byla bez proudu!

16.09.2013 10:25     16.09.2013 11:18

Část Plzně se v pondělí dopoledne ocitla úplně bez proudu. Zastavil se dokonce i provoz tramvají. Bez elektřiny byly hlavně Nová Hospoda a Zátiší. Za vším je přitom nepozornost bagristy, který překopl kabel vysokého napětí.

Výkopové práce na kanalizaci u správní budovy čističky.

Nová Hospoda, Zátiší a na nějkou dobu také Skvrňany v Plzni byly během pondělního dopoledne bez elektrického proudu. Nejezdily ani tramvaje na Skvrňany. Za obrovským výpadkem proudu přitom stojí nepozornost bagristy, který při výkopových pracích překopl kabel.

Zhruba v půl desáté se zastavil provoz tramvají a bez elektřiny se ocitlo Zátiší i Nová Hospoda. "Při výkopových pracích na Domažlické u ČSAD na Nové Hospodě došlo k poškození kabelu vysokého napětí. Bez dodávek elektřiny byla Nová Hospoda a Zátiší. Během překopnutí kabelu byly bez proudu také Skvrňany, ale jen na krátkou dobu. Pak ještě jednou, když se obnovovala dodávka," potvrdil QAPu mluvčí ČEZu pro Západní Čechy Martin Sobotka.

Bagristovi se naštěstí při události nic nestalo a věc nešetří ani policie, protože věc nahlášenou nemá a na místě nešetřila. V tomto případě by přitom mohlo jít o poškození veřejněprospěšného zařízení.

MHD se do normálu začala vracet zhruba po hodině a čtvrt.

Podobná událost se v Plzni stala už na začátku srpna, kdy od elektřiny téměř doslova odstřihl část Plzně chatař na Výsluní. ten tehdy kácel strom tak nešikovně, že padl také na elektrické vedení. Bez proudu byly tehdy Litice, Radobyčice, Výsluní, část Valchy a také část Černic. Víc čtěte v článku Část Plzně byla v sobotu bez proudu díky chatařovi z Výsluní!!! .

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT