Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Hasičům z Koterova zdemoloval auto opilý policista! Už mají nové! KOUKNĚTE SE NA FOTKY!

18.09.2013 13:53

Dobrovolní hasiči z Plzně Koterova se můžou pyšnit novými zásahovými vozy. O jedno přišli během povodní, když jim ho totálně zdemoloval opilý teď už bývalý policista. Pochlubit se  můžou i novým speciální m vozidlem.

IMG_7015
IMG_7003IMG_6999IMG_7004IMG_7001IMG_7002IMG_7007IMG_7006IMG_7009IMG_7014IMG_7012IMG_7015IMG_7013IMG_7018

Dobrovolní hasiči z plzeňského Koterova se můžou pochlubit podstatně rozšířeným vozovým parkem. Ve středu 18.září převzali slavnostně klíčky od nové škodovky Yeti a speciálního hasičského Renaultu Midlum. Oba vozy vyšly na víc jak 3 miliony a finančně jim pomohlo město, obvod Slovany a také Plzeňské teplárenská.

O jedno z aut, za které je náhradou právě zbrusu nová Škoda Yeti, přitom hasiči přišli na začátku června při povodních, kdy jim ho na mostě v Koterově totálně zdemoloval opilý policista. Ten už u policie samozřejmě skončil. Přesto se hasiči dlouhou dobu museli obejít právě bez tohoto vozu. Dodnes ovšem velitel koterovských hasičů vzpomíná, že nehoda mohla skončit mnohem hůř než jen zdemolovaným autem. "Bylo to 1.června někdy kolem půlnoci, kdy jsme na mostu byli připravení na záchranu dvou osob, kde za vozidlem Fabia byl zapřažený motorový člun. Stálo to před cisternovým vozidlem Tatra a na komunikaci, která vede z Plzně do Koterova, na koterovském mostu tak auto, které nehodu způsobilo, narazilo do motorového člunu a všechna ta tři vozidla vlastně shrnul do jednoho. Bylo štěstí, že jsme od těch vozidel stačila uskočit, protože právě jusme se právě připravovali na tu záchrannou akci. Takže naštěstí stihli uskočit, jinak by to neštěstí bylo daleko, daleko horší," vzpomíná Petr Jůzek.

"Ta škála jejich zásluh se nedá ani vyčíst," říká o hasičích z Koterova starosta Slovan Lumír Aschenbrenner. I proto si nová auta ya víc jak 3 milionz zaslouží.

"Hasiči dnes dostali Renault Midlum v hodnotě zhruba 2 miliony 300 tisíc. K tomu auto pořídil obvod vybavení za 465 tisíc a to menší auto Škoda Yeti za 430 tisíc, na tom se obvod podílel 150 tisíci. Peníze dalo i město a Plzeňská teplárenská a také pojišťovna jako náhardu za to zničené auto při povodních," vypočítává starosta Slovan Lumír Aschenbrenner. 

A jisté je, že dobrovolní hasiči si nová auta zaslouží. Ví to i vedení městského obvodu a jejich práci si nemůže vynachválit. "Jejich práce se nedá zhodnotit jinak než v superlativech, protože nejen hasí, což se od nich očekává, ale oni pomáhají při řadě dalších událostí. Občas musí lovit i mrtvoly z jezů, zasahují při povodních, autonehodách. Setkávají se se vším možným. Ta škála jejich zásluh se nedá ani vyčíst," uzavírá starosta druhého městského obvodu.

„Koterovští dobrovolní hasiči jsou v pořadí již pátým sborem, který od města získal v moderní a potřebné technické míře vybavený ´dopravní automobil´. Jedná se o dlouhodobou podporu plzeňských dobrovolných hasičů, jejichž důležitost a potřebnost si město uvědomuje,“ říká Petr Liška, vedoucí odboru krizového řízení magistrátu.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT