Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Plzeňská Viktorka ožije v muzikálu! Hit sezóny chystá Divadlo J.K.Tyla

24.02.2015 13:07

Na jevišti Nového divadla v Plzni ožije plzeňská fotbalová Viktorka na konci září. Inscenaci Viktorka Plzeň aneb Jinak to nevidím připravuje režisér Tomáš Svoboda. Konkurzy na komparz budou pokračovat!

Viktorka_Bayern (11)

Fotbaloví a také divadelní fanoušci se mají v Plzni na co těšit. Známý režisér Tomáš Svoboda připravuje muzikál Viktorka Plzeň aneb Jinak to nevidím. V muzikálu tak na divadelním jevišti uvidí diváci i postavy jako Tomáš Paclík, samozřejmě Pavel Horváth a chybět nebude ani Pavel Vrba.

Jednoznačně jedním z nejsledovanějších titulů, které v letošním roce uvede Divadlo J.K.Tyla v Plzni bude nový muzikál, který bude mít premiéru na konci září. Jasným tahákem bude téma, které k Plzni neodmyslitelně patří. FC Viktoria Plzeň.

"Osu příběhu tvoří resuscitace a vzestup plzeňského mužstva po příchodu trenéra Vrby. Motivy jsou fotbal, fanoušci (i fanynky!), peníze, bafuňáři, fámy, bulvár, život sám – a to celé se točí kolem dramatické životní peripetie fanouška Františka. Vzniká tak dílo, které odpovídá základním parametrům hudebního divadla, které vychází z toho, čím žije místo, kde se hraje. Přejeme si, aby vznikla inscenace, jež bude vyznáním tomu, co obyvatelé Plzně milují: sportu a umění, fotbalu a divadlu," představuje chystaný muzikál Divadlo J.K.Tyla.

Režisér Tomáš Svoboda je plzeňský rodák a za sebou má takové inscenace jako Jágr - Kladeňák nebo politický kabaret Blonďatá bestie. Jisté tak je, že diváci nebudou ochuzeni ani o nejrůznější kauzy, které se plzeňského fotbalu dotkly, včetně Křetínského tašky.

První konkurz na komparz proběhl, divadlo ale chystá další...

Zatím se řeší především obsazení a ani o hlavních rolích prý úplně rozhodnuto není. "To je zatím v řešení," řekla QAPu mluvčí divadla Eva Ichová. Nicméně proslýchá se, že například roli trenéra Vrby by měl sehrát Václav Kopta známý například z filmu Sněženky a machři a dnes i z řady seriálů.

Nicméně šanci zahrát si v muzikálu má i veřejnost. Už v minulém týdnu proběhl první konkurz na externisty. Podle všeho ale zatím nebyl poslední. "Potřebné počty zatím nemáme. Proběhnou ještě další konkurzy," doplnila mluvčí divadla s tím, že termíny teprve divadlo zveřejní.

Premiéra muzikálu Viktorka Plzeň aneb Jinak to nevidím proběhne v Novém divadle 26. září.

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT