Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Podomní prodejci znovu útočí. Strážníci naháněli energetiky na Doubravce

21.12.2015 14:53

Strážníci v Plzni museli po čase řešit další případ podomního prodeje. Ten přitom zakazuje vyhláška města.

ilustrační foto_QAP_foto (1)

Podomní prodej v Plzni už dva roky zakazuje vyhláška města. Přesto se případy objevují dál. Řada lidí totiž stále o zákazu neví a s prodejci "vyjednává". Přesto v případě, že u vašich dveří zazvoní ať už prodejce, nebo například zástupce nejrůznějších společností, můžete volat linku 156.

Tentokrát podomní prodej řešili strážníci v Plzni na Doubravce. V tomto případě byli přímo na celou věc upozorněni. "Hlídka městské policie byla upozorněna na podomní prodejce. Osoby se pohybovaly v Dlouhé ulici na Doubravce a nabízely zde změnu dodavatele energií. Protože vzniklo důvodné podezření, že osoby svou činností porušily Nařízení statutárního města Plzně z roku 2013 o omezení pochůzkového a zákazu podomního prodeje, rozhodli se strážníci vyřešit tento přestupek," potvrdila Andrea Vlčková z městské policie.

Moc pořízení s "energetiky" ale nebylo. "Přestupci s výše uvedeným přestupkem nesouhlasili, a proto byl předán k dořešení na ÚMO Plzeň 4, Odbor vnitřních věcí – oddělení přestupků," dodává Andrea Vlčková.

Podomní prodej je v Plzni zakázaný!

Čas od času to podomní prodejci v Plzni zkrátka zkouší. V takovém případě má občan možnost, stejně jako v aktuálním případě, volat rovnou tísňovou linku 156.

V Plzni zároveň platí také zákaz pouličního prodeje v historickém jádru města. Ani tam tak nesmí společnosti například nabízet své služby nebo produkty. Existují ale výjimky. Podrobnosti k vyhlášce najdete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte