QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňští kriminalisté se obracejí na veřejnost. Hledají videozáznam z Convoy of Liberty

10.05.2024 10:00

Pro vedené trestní řízení potřebují videozáznamy z akce Convoy of Liberty, která proběhla v neděli 5. května. Policisté žádají občany, kteří pořídili záznamy, kde je zachycena vlajka s hákovým křížem, aby je poskytli vyšetřovateli.

Convoy of Liberty_070523_QAP (2)

Krátce po skončení Convoy of Liberty bylo na sociální sítě umístěno video, které zachycuje, jak řidič podává své spolujezdkyni vlajku s hákovým křížem. Žena vlajkou zamávala přímo na VIP tribunu, na které konvoj pozorovali lidé přímo spjatí s osvobozením Plzně nebo jejich rodinní příslušníci. Více jsme psali ZDE.

Plzeňští kriminalisté vedou trestní řízení, kdy dvěma osobám sdělili podezření ze spáchání přečinů založení, podpora a propagace hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka a výtržnictví spáchaných v jednočinném souběhu.

Nyní se obracejí na veřejnost a vyzývají osoby, které mají pořízené videozáznamy z akce Convoy of liberty, která se uskutečnila dne 5. května 2024, zejména osoby, které se nacházely a natáčely podél Klatovské třídy v úseku od křižovatky Klatovská třída a Americká třída po Sady Pětatřicátníků v čase od 11:40 hodin do 12:10 hodin, zda mohou tyto videozáznamy poskytnout vyšetřovateli pro účely trestního řízení, a to buď na telefonní číslo 777 906 866 nebo e-mailem na adresu lukas.zdansky@pcr.cz.

Foto ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT