14.06.2024 15:00
14.06.2024 8:55 14.06.2024 12:28
Zásah složek IZS v Klatovech: Jeden mrtvý, několik zraněných a pátrání po vozidle s posádkou
14.06.2024 10:00
Pátrání: Pachatel nejprve nasedl na spřáhlo vlaku, poté se procházel na trati
Zasytí i zahřeje! Zelňačka s klobásou je luxusní klasika, nikdy nezklame
Podzim dorazil se vším všudy. Jestli se potřebujete parádně zahřát, polévka to zaručeně zajistí. Poctivá zelňačka s klobásou nikdy nezklame. Zkuste tip od foodblogerky...
![img_1890-br img_1890-br](/project/qap/cache/domain1/images/199974/199974-636735555997853083-745x496-cwhdevcenterhcenterbgffffff.jpeg)
Na přípravu budete potřebovat:
1/2kg kysaného zelí
2 klobásy
1 velká cibule
1-2PL sladké papriky ( můžete dát i trochu pálivé )
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
1/2KL drceného kmínu
čerstvě mletý pepř
3PL hladké mouky
olej nebo sádlo
1,5l masového vývaru ( hovězí, uzený, ovarový )
sůl
Postup přípravy receptu:
Zelí slijeme, můžeme ho propláchnout, pokud je hodně kyselé. Vložíme do hrnce s bobkovými listy, kmínem a novým kořením a zalijeme vývarem. Vaříme skoro doměkka.
Mezitím na pánvi s olejem nebo sádlem orestujeme cibuli a nakrájenou klobásu, zasypeme moukou a upražíme řidší jíšku. Nakonec vsypeme papriku, promícháme a odstavíme. Necháme směs zchladnout. Tuto směs vmícháme do zelí, dochutíme solí a pepřem a provaříme ještě alespoň 15 minut.
Ještě dodatek ... pokud chcete uvařit zelňačku s brambory, vždy je vařte zvlášť, nikoliv se zelím. V kysaném zelí brambory nikdy nezměknou!
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.