QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Od neděle změny v dopravě, ruší se školní spoje

06.03.2021 15:14

V neděli 7. března začnou v Plzeňském kraji platit nové jízdní řády. Změny se týkají spojů, které objednává Plzeňský kraj. S novými jízdními řády také končí některé vlaky.

Šumavská uzavřena_foto QAP_cz (2)

Změna nastává ve veřejné linkové dopravě objednávané Plzeňským krajem nedělí 7. března, kdy veškerá doprava přechází na tzv. prázdninový režim a školní spoje jsou zrušeny do odvolání.

„První březnový týden jsme se snažili školní spoje zachovat i přes uzavření škol a školských zařízení, aby lidé na změnu přecházeli postupně a aby byla možnost sladit změny s komplexní změnou v jízdních řádech, která byla na 7. březen plánována,“ uvedl náměstek hejtmana pro dopravu Pavel Čížek.

S novými jízdními řády také končí vlaky sloužící primárně k přepravě turistů, které vzhledem k omezení pohybu obyvatel v rámci katastru obce není možné využívat. Jde například o spoje Plzeň-Železná Ruda-Alžbětín a zpět. „Tyto spoje by za běžného režimu byly objednány pouze do 14. března a jejich provoz by skončil o týden později,“ doplnil Pavel Čížek.

Od soboty 6. března jsou zrušeny vlaky sloužící primárně k přepravě turistů:

Sp 1702 (Plzeň hl. n. 7:00 – Železná Ruda-Alžbětín 9:00)
Sp 1705 (Železná Ruda-Alžbětín 15:40 – Plzeň hl. n. 17:35)

Všechny rychlíky v úseku Klatovy – Železná Ruda-Alžbětín budou vedeny náhradní soupravou. V Klatovech bude nutno přestoupit!Ostatní vlaky na trase Plzeň – Železná Ruda jedou beze změn.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24