Odběrový stan na vyšetření covid-19 ve fakultní nemocnici opět funguje

05.08.2020 12:10

Fakultní nemocnice Plzeň se připravuje na možné zvýšení odběrové kapacity až na tisíc testů denně. Od středy 5. srpna proto obnovila odběrové místu u vjezdu do areálu na Borech.

1

Odběrový stan se nachází u vjezdu do bývalé vojenské nemocnice. "Klienti vjíždějící i přicházející do areálu nemocnice jsou směrováni ostrahou nemocnice na parkoviště umístěné vlevo za provozní budovou. Odběr je zde proveden sestrou přes otevřené okénko přímo v autě, u ostatních klientů je odběr proveden v dalším mobilním stanu. Stávající odběrové místo na Klinice infekčních nemocí a cestovní medicíny zaniklo,“ sděluje mluvčí nemocnice Gabriela Levorová.

Podrobnosti vysvětluje ředitel nemocnice Václav Šimánek: "Vzhledem k zvýšenému výskytu pozitivních pacientů a nárůstu poptávky po testování od samoplátců, připravilo vedení FN Plzeň strategii postupného zvyšování kapacity odběrů i vyšetření tak, jak bude nezbytné s ohledem na vývoj pandemické situace. V těchto dnech provádíme cca 100 testů denně, k 1. září  2020 budeme připraveni realizovat až 1 000 odběrů a vyšetření denně."

Odběry pro samoplátce se provádějí po objednání přes online formulář na webu nemocnice. Cena testu je 1756 korun, platba je z epidemiologických důvodů možná pouze kartou.


Klient s doporučením od Krajské hygienické stanice Plzeňského kraje nebo praktického lékaře se na odběrové místo dostaví přesně v čas stanovený e- mailem nebo SMS zprávou.

Odběrové mobilní místo je v provozu od pondělí do soboty od 7:00  do 12:00 hodin.

FOTO: FN Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24