Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

Obchodník v Dobřanech nabízel zakalené "exclusive" víno - FOTKY

16.03.2016 8:03

Inspektoři SZPI při kontrolách prodejen v regionu odhalili víno, které rozhodně neodpovídalo tomu, co mělo na etiketě. Exkluzivitě bylo hodně vzdálené...

1
12345

Během kontrol prodejen se inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce nezaměřují jen na hygienické pdmínky a prostory provozovny. Kontrolou prochází i nabízené zboží. Vietnamský obchodník v Dobřanech tak bude mít oplétačky i kvůli nekvalitnímu vínu.

Zakalené víno s plovoucími nečistotami odhalili inspektoři během kontroly potravin v Dobřanech ve Sojovací ulici. Tam už na začátku letošního roku našli přímo v prodejně myší trus i další špínu (více zde).

Prověřování výsledků kontroly ukázalo, že obchodník prodával víno ne zrovna špičkové kvality. Jednalo se o dva druhy - "Exclusive Chardonnay, víno bílé suché" šarže c.s.9700 a "Exclusive Veltlínské zelené, víno bílé suché" šarže c.s.9200. Ve víně plavaly podivné nečistoty, které by v něm rozhodně být neměly. Víno bylo podle údajů inspektorů plněné ve společnosti Víno Morava v Hodoníně.

Kontrola SZPI navíc opět ukázala, že vietnamští prodejci si s dokumenty moc těžkou hlavu nedělají. Obchodník neměl k vínu žádné dodací listy nebo fakturu.

FOTO: SZPI

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte