QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ostende obsadí milovníci psů! Akce upozorní na problém množíren

25.05.2017 19:36

Téma množíren je v poslední době velmi diskutované. Upozornit na něj má mimo jiné i sobotní akce na Ostende v Plzni. Chybět ale nebude ani psí psycholog a další...

Psí den_QAP_foto (13)

S blížícím se vysvědčením je téma pořizování psů rozhodně opět hodně živé. Ruku v ruce s ním jde bohužel i stále narůstající problém takzvaných množíren. Česká republika a právě i západní Čechy díky blízkosti hranic s Německem jsou v počtu množíren nechvalně proslulé.

Akce Pes - přítel člověk se chystá na Ostende v sobotu 27. května od 11 hodin. Milovníci psů se mohou těšit například na Rudolfa Desenského, který je jedním z nejznámějších psích psychologů. Věnuje se nejen přímo psychologii psů, ale i na poruchám chování se specializací na výuku lidí v převýchově psů. Po jeho krátké přednášce věnované psychologii a chování psů nebude chybět ani diskuse.

Dalším z předních osobností akce bude Zuzana Rennerová, předsedkyně celostátní neziskové organizace ANIMAL EYE. Hlavním cílem organizace je důslednější prosazování a hájení práv a zájmů zvířat, a to především zvířat v zájmovém chovu. Jedním z majoritních témat organizace je i boj s množírnami.

Blížící se vysvědčení, kdy řada dětí touží po čtyřnohém kamarádovi, je navíc obdobím, kdy je téma pečlivého výběru psů a prověřování chovů hodně aktuální. "Rozhodně by zájemci o psa neměli věřit každému inzerátu na internetu. Určitě by si měli majitele, který psa nabízí, dobře prověřit. Měli by mít možnost podívat se do prostředí, ve kterém pes žije. Kupní smlouva a očkovací průkaz by měl být samozřejmostí. Od věci také není častější kontakt mezi zájemcem a majitelem, aby bylo patrné, jak štěně vyrůstá a podobně," připomíná jedny ze základních zásad Zuzana Rennerová.

Také samotné předání psa je klíčové. Každý by se měl vyvarovat předávání na parkovištích hypermarketů a na dalších obdobných místech. 

Na problém množíren bude upozorňovat nová kampaň ve spolupráci s plzeňskou zoo...

V rámci sobotní akce obdrží organizace ANIMAL EYE šek na 50 tisíc od Spolku pro ochranu zvířat. Peníze půjdou mimo jiné na novou kampaň. "Plánujeme ji i ve spolupráci s plzeňskou zoo, kde by se měly postupně objevit panely, které budou představovat naši činnost," dodává Zuzana Rennerová.

Další podrobnosti k akci najdete na www.plzensobe.cz.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24