Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V plzeňské ZOO pokřtili tři malé tygříky

08.08.2011 15:30

Cyril, César a Cicero se jmenují tři malí tygříci, kteří se v plzeňské ZOO narodili tygřici Tsamaře v červnu. V pondělí 8. srpna byli slavnostně pokřtěni!

Křest tygřat_8.8.2011 b
KřestKřest tygřat_8.8.2011 bKřest tygřat_8.8.2011 aa6a5a4a3a2a1a

Tři malí tygříci, kteří se v plzeňské ZOO narodili v červnu dostali v pondělí 8. srpna jména Cyril, César a Cicero.

"Je to v historii plzeňské zoologické zahrady historicky třetí křtění tygrů," prozradil Martin Vobruba. "Na tomto místě jsme křtili už tygří slečny Berry a Bellu, které Tsamara porodila v roce 2005. Tsamaře bude brzy 12 let."

Odchov tří mláďat je pro plzeňskou ZOO velkou událostí. "Tygr ussurijský neboli také sibiřský je jako největší poddruh tygra džunglového odjakživa chován v zoologických zahradách a v lidské péči. Počet tygrů v plemenné knize a v řízených chovech osciluje trvale mezi pěti sty až tisíci jedinci. Počet ve volné přírodě v nejhorších letech klesl také jen k hranici sto, sto padesát jedinců," prozradil Vobruba.

"Zatím ještě nechodili ven, takže jsme je sledovali jen v bedně u maminky. Teď už začnou chodit ven a návštěvníci je uvidí,"  ošetřovatelka tygřích mláďat Lenka Václavová. A kolik toho tygříci sní? "Zatím nic moc, hlavně mléko, jsou pořád u maminky, ta jim sice občas něco nosí, ale jsou na to ještě malí." Podle jejich ošetřovatelky je také Tsamara naprosto vzorná matka. "Je naprosto skvělá, všechno zvládá. Je s nimi pořád. Teď je trochu vystresovaná, když jsme jí je vzali na křest."

Kmotři malých tygříků ussurijských, primátor Martin Baxa, jeho náměstek Martin Zrzavecký a předseda představenstva Plzeňské teplárenské a. s., Roman Jurečko, pro ně sami vybírali jména.

Foto: QAP.cz a Jaroslav Vogeltanz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství