QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ozbrojené přepadení obchodu na Americké! Lupič policii dlouho neunikal

18.07.2019 11:53

Lupiče, který ozbrojený přepadl obchod na Americké, se plzeňské kriminálce podařilo odhalit ve velmi krátké době. Nepomohl mu ani útěk z Plzně a převlečení!

FOTO_QAP_CZ (13)

Plzeňská kriminálka má na kontě další úspěch v podobě dopadení lupiče, který se zbraní přepadl obchod na Americké. Na výpravu se vydal před zhruba dvěma týdnu. Jako cíl si vybral obchod s potravinami a 37letou prodavačku.

"Pachatel přepadl obsluhu prodejny, kterou několika strkanci z prodejní plochy dostrkal na toaletu. Tam ji donutil k vydání finanční hotovosti 15 000 korun, kterou si sám z pokladny vyzvedl, a přitom jí hrozil bodnou zbraní. Po vyjmutí finanční hotovosti z kasy pachatel prodejnu opouští po necelých dvou minutách. Zaměstnankyně naštěstí neutrpěla žádná zranění," popisuje přepadení mluvčí policie Veronika Hokrová.

Kriminálka okamžitě rozjela velké pátrání a ve velmi krátké době se jim podařilo pachatele odhalit. Jedná se o 29letého muže z Plzeňska, který je policistům dobře známý, protože podobné přepadení rozhodně nespáchal poprvé. Zadržený byl v tomto týdnu policisty v Mělníku. "Plzeňští kriminalisté si pro pachatele dojeli a následně ho obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež. Z výpovědi muže vyplynulo, že si tento čin naplánoval pro nedostatek finančních prostředků, jelikož chtěl své přítelkyni koupit mobilní telefon. Dále uvedl, že se během jeho útěku převlékl a původní oblečení odhodil v lese. Lupič, který byl v minulosti již za trestnou činnost odsouzen, se může vrátit zpět do vězení, tentokrát až na deset let. Policiejní komisař podal podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby, který soudce akceptoval," dodává policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24