QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Parta mladých lidí opékala v době stavu nouze buřty. Událost řeší policie

01.04.2020 9:12

V době, kdy platí omezující opatření kvůli koronaviru, se 12 mladých lidí sešlo v Radnicích, aby si společně opekli buřty.

1

Hlídka policistů vyjela v úterý 31. března do ulice Pod Kalvárií v Radnicích, kde se sešla skupina lidí a rozdělala si oheň.

"Při příjezdu policistů se jedna osoba dala hned na útěk, ale díky osobní znalosti policisté mladíka z Radnicka poznali. Ostatních jedenáct osob policisté vyzvali k prokázání totožnosti. Deset mladíků ve věku od šestnácti do dvaceti let a jedna osmnáctiletá slečna uvedli, že měli v úmyslu opéct si společně buřty. Také uvedli, že samozřejmě o nařízení vlády o zákazu shlukování osob na veřejnosti vědí. Všechny osoby se dopustily protiprávního jednání v rovině přestupku dle zákona o ochraně veřejného zdraví, které policisté oznámili správnímu orgánu,“ popisuje událost policejní mluvčí Hana Kroftová.

Mladí lidé navíc rozděláním ohně porušili lesní zákon. "O tomto protiprávním jednání policisté rovněž učinili oznámení na příslušný správní orgán.  Policisté při následném výkonu služby v obci Radnice kontrolovali vozidlo tovární značky Volkswagen, které má  dle jejich osobní znalosti  patřit osobě, která z místa šetření protiprávního jednání utekla. Mladý řidič se policistům přiznal, že z místa utekl z důvodu, že nechtěl mít žádné problémy. I jeho protiprávní jednání policisté oznámili příslušným správním orgánům,“ dodává mluvčí.

Policisté upozorňují na dodržování nařízení vlády. "V tomto období by právě zodpovědnost a ohleduplnost každého jedince měla zaujmout první příčku,“ uzavírá Hana Kroftová.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24