Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Startuje soutěž Vesnice roku 2013!

25.03.2013 19:15

V soutěži Vesnice roku se tradičně dočkají ocenění obce vzorně pečující o své prostředí, tradice a společenský život. Obce vesnického charakteru se můžou hlásit od 1. května do 30. června 2013.

254px-Hojsovka1

Soutěž Vesnice roku má další pokračování. V březnu odstartoval už 19. ročník a tradičně se budou oceňovat obce vzorně pečující o své prostředí, tradice a společenský život. 

Cílem soutěže Vesnice roku 2013 je vyzdvihnout a podpořit aktivity obcí, jejich představitelů i místních obyvatel. Soutěže se můžou zúčastnit obce vesnického charakteru s maximálně 6.200 obyvateli a se zpracovaným strategickým dokumentem o rozvoji obce. Soutěž má dvě kola – krajské a celostátní. Krajská hodnotitelská komise určí jednoho vítěze, který se stane nositelem Zlaté stuhy a postoupí do celostátního kola. Dále se udělí ocenění – Modrá stuha za společenský život, Bílá stuha za činnost mládeže a Zelená stuha za péči o zeleň a životní prostředí a Oranžová stuha za spolupráci obce a zemědělského subjektu. Kraj uděluje Cenu hejtmana PK a Cenu Rady PK. Obce se můžou hlásit od 1. května do 30. června 2013.

Plzeňský kraj je spoluvyhlašovatelem krajského kola, organizátory jsou pak Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Spolek pro obnovu venkova CŘ, Svaz měst a obcí ČR a Ministerstvo zemědělství ČR. V rámci krajského kola se oceněné obce můžou těšit celkem na 250 tisíc korun od Plzeňského kraje.

FOTO:Ilustrační 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT