Auto CB ŠKODA nový SUPERB

V Blížejově se srazil vlak s poštovním autem

11.10.2011 7:13     11.10.2011 13:45

Na železničním přejezdu v Blížejově na Domažlicku se v úterý 11. října brzy ráno srazilo osobní auto s vlakem. Při nehodě došlo bohužel ke zranění a vlaky nejezdily přibližně do 10. hodiny.

Srážka vlaku s osobním autem v Blížejově na Domažlicku ochromila v úterý 11. října dopravu na trati z Plzně do Domažlic.

Auto České pošty se srazilo s vlakem na železničním přejezdu v Blížejově na Domažlicku před půl sedmou ráno. Při nehodě došlo ke zranění.

"V 6:25 hodin se mezi stanicí Blížejov a zastávkou Osvračín střetl na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací nákladní vlak s osobním automobilem. Při nehodě utrpěl lehká zranění řidič osobního auta," informoval mluvčí Drážní inspekce Mgr. Martin Drápal a dodal, že celková škoda byla vyčíslena na 140 tisíc korun.

Podle šetření policie zavinil nehodu 27letý řidič Škody Felicie - vozidla České pošty tím, že vjel na chráněný železniční přejezd v Chotiměři v době, kdy červené přerušované světlo signálu přejezdového zabezpečovacího zařízení dávalo znamení k zastavení před přejezdem. "Podle průvodčího bylo v osobním vlaku 20 až 24 lidí, k jejich zranění nedošlo, ale řidič osobního auta byl převezen sanitkou do Domažlické nemocnice, naštěstí jen s lehkým zraněním," sdělila mluvčí domažlické policie Zdeňka Vogeltanzová s tím, že událost dále šetří dopravní inspektorát Domažlice.

Nehoda dočasně zastavilo provoz na trati z Plzně do Domažlic, obnoven byl kolem 10. hodiny. 

K další nehodě na přejezdu došlo před pátou ráno v Plzni. Čtěte Muž zemřel na kolejích v Plzni.

Foto: Drážní inspekce

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT