Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Chystáte se na dovolenou? Nezapomeňte se vybavit všemožnými léky

16.03.2010 13:18

Dovolená je určitě jeden z nejlepších způsobů jak trávit volné dny. Bohužel právě na dovolené se stává spoustu úrazů, problémů se zažíváním a dalších nepříjemností. Tady máte seznam léků, které by se Vám mohli hodit.

Pokud se chystáte na dovolenou, možná by Vám pomohl seznam léků, které by se Vám mohli později hodit. Menší lékárničkou určitě nic nezkazíte. Obsah samozřejmě přizpůsobte délce, místě pobytu a počtu osob. Před užitím léku čtěte příbalový leták. Vyberte léky s dostatečnou trvanlivostí a zvažte i předpokládanou dostupnost lékařské péče v místě pobytu. Konzultujte předem s lékařem podání antibiotik, antimalarik apod. Chraňte léky proti slunci, vlhku a mrazu. Léky, které používáte pravidelně si nechte u sebe. Zbytek může zůstat v kufru.

V případě nutnosti podat první pomoc mějte v lékárničce obvazový materiál - hydrofilní obinadlo pletené, obinadlo elastické, škrtící z pryže, sterilní gázu, čtverce různé velikosti, náplasti, trojcípý šátek. Dezinfekci pro ošetření drobných poranění např. Jodisol, Septonex, Ajatin. Mast na rány např. Framykoin. Nůžky, pinzeta, teploměr a jednorázové injekční jehly a stříkačky pro delší pobyt se Vám také neztratí.
Pokud trpíte bolestmi svalů a kloubů, postačí Fastum gel, IBU-Hepa krém, Dolmina gel, Flector gel nebo Yellon gel.
Na alergii, poštípání hmyzem a požahání nezapomeňte gel s obsahem antihistaminika proti svědivým vyrážkám např. Frenistil gel a kapky. Pro celkovou aplikaci Dithiaden tablety, Zyrtec, Zodac.

Proti bolesti přibalte Paralen, Panadol, Ataralgin, Ibuprofen, Alnagon. Křeče při menstruaci zmírní Spasmopan čípky, Algifen Neo kapky.

Na snížení teploty pomůže Paralen nebo Acylpirin.

Na průjem a zažívací obtíže sežeňte Imodium, Smecta, Hylac forte, Reasec, Carbotox, Carbocit, Endiaron (v Evropě), Ercefuryl kapsle, Normix, (poslední 2 preparáty pouze na předpis a po poradě s lékařem). Preventivně během cesty Biopron Travel nebo Enterol.

Ostatní:
Rehydratační roztoky na doplnění tekutin
Roztok - glukóza 20 g, NaCl 3,5g, KCl 1,5g soda bicarbona 2,5 g do 1 litru převařené vody, Izotonické tablety k přípravě nápoje, iontové nápoje, Iontia rehydratační nápoj, Kulíšek pro děti.
Ošetření očí
Ophtalmo-Septonex kapky, Ophtalmo-Azulen mast, Livostin, Maxitrol, Spersalerg ( na recept).

Neklid, nespavost a deprese
Diazepam, Lexaurin, Stilnox.
Onemocnění vyvolaná plísněmi a houbami
Myfungar - krém, zásyp, Batrafen krém, Canesten krém.
Na opary rtů
Herpesin mast, Zovirax mast.
Léky proti letadlové, mořské, automobilové nemoci
Kinedryl (pozor na řízení motorových vozidel),Nokinal, Prothazin, Travel gum žvýkačka.
Přípravky k dezinfekci vody na cestách
Pokud není možno vodu převařovat nebo kupovat v originálním balení, použijeme dezinfekční prostředek např. Aqua Steril (chlór), Jodové kapky, hypermangan (v zahraničí Mikropur, Halazon, Sterotabs), Lifesystems chlorové, jodové přípravky.
Repelentní prostředky k odpuzování hmyzu
Prostředky s vysokým obsahem DEETu ( N,N-diethyl-m-toluamid) jsou nejúčinější do rizikových oblastí ( nad 50% DEET).
Např. Expedition 50, 100 (50%, 95% DEET), do minimálního rizika např. Autan, Off, repelentní Indulona (jejich kombinace). Přípravky se nanášejí na kůži nebo oděv.
Insekticidní prostředky na hubení hmyzu
Baygon (elektrický odpařovač, spray), Actellic spray, Biolit L (spray), Pif-paf (elektrický odpařovač, spray).
Ochrana kůže před sluncem
Přípravky s UV filtrem k ochraně kůže před sluncem (především vhodný u užívání Doxycyklinu proti malárii-fototoxicita), na citlivou kůži obličeje zvolit krémy s vyššími faktory. Na spáleniny Panthenol.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT