QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň má rozpočet na příští rok! Jaké nové projekty spustí?

09.12.2019 21:18

Rozpočet Plzně na příští rok dnes schválili zastupitelé. Počítá se v něm s výstavbou technologického parku či s novou výstavbou 18 bytových domů. 

IMG_1130

Z velkých stavebních akcí spustí město výstavbu technologického parku na Světovaru nebo 18 nových bytových domů na Zátiší. Rozpočet počítá i se zahájením stavby víceúčelové haly v Krašovské ulici.

Město dále dokončí už zahájené projekty, jako je přestavba sportovního areálu Prokopávka nebo sběrný dvůr v ulici Na Bořích.

"Pokud se detailněji podíváme na výdaje města, dáme už tradičně nejvíce do oblasti dopravy, a to 2,448 miliardy korun, což je 33 procent z celkových výdajů. Následují oblasti ochrany životního prostředí, vodního hospodářství a vzhledu města (836 mil. Kč), hospodářský rozvoj (775 mil. Kč), tělovýchova a zájmová činnost (759 mil. Kč), vnitřní správa (604 mil. Kč), bytová oblast (444 mil. Kč), kultura (451 mil. Kč), bezpečnost (293 mil. Kč), školství (261 mil. Kč) a další,“ přiblížil David Šlouf, radní  pro oblast ekonomickou, bytovou a nakládání s majetkem.

Na straně příjmů počítá rozpočet s částkou 6,5 miliardy korun, rozdíl město pokryje z peněz ve svém fondu rezerv a rozvoje a ve Fondu města Plzně na kofinancování dotovaných projektů.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24