QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

08.05.2024 13:57

Pozor na dálnici D5!

Na 138. km dálnice D5 ve směru jízdy na Rozvadov, kde je z důvodu opravy komunikace sveden provoz do jednoho jízdního pruhu, došlo k poruše nákladního vozidla. Řidiči mohou sjet na exitu Mlýnec (136. km) a následně na dálnici opět najet na Sv. Kateřině. Na odstranění závady vozidla se intenzivně pracuje.

Recepci diplomatům naservírovali studenti Hotelové školy v Plzni!

28.10.2014 13:20

Tradiční recepci u příležitosti vzniku republiky na velvyslanectví v Berlíně servírovali studenti Hotelové školy v Plzni u Borského parku. Diplomatům a velvyslacům podstrojovali gulášem i regionálními dobrotami!

DSC06484

Další posun v prestiži o pořádný kus dál mají za sebou studenti Hotelové školy v Plzni u Borského parku. Tentokrát se podíleli na špičkové diplomatické recepci na velvyslanectví v Berlíně. Samozřejmě šlo o slavnostní recepci u příležitosti vzniku republiky, která probíhá každý rok v podvečer státního svátku...

Pořádný počin mají za sebou studenti Hotelové školy u Borského parku v Plzni. Tentokrát na nich bylo zajištění prestižní recepce pro diplomaty a velvyslance v Berlíně. Tradiční recepce, která se koná na českém velvyslanectví, probíhá vždy před státním svátkem. Každý rok připadá recepce na jeden z českých krajů, tentokrát padla volba na ten Plzeňský a ze všch hotelových škol právě na tu v Plzni u Borského parku. Studenti měli před sebou nelehký úkol. Uspořádat hostinu pro zhruba osm stovek prestižních hostů.

"Naše škola byla přizvána ke spolupráci a naším úkolem bylo společně se žáky pomáhat při realizaci této recepce v oblasti gastronomie. Jednalo se o přípravu pokrmů a jejich následný servis při recepci. Žáci zde uplatňovali své znalosti a dovednosti, které získávají v průběhu studia na naší škole. Jsem rád, že žáci příkladně reprezentovali naši Hotelovou školu, Plzeňský kraj, ale také celkově Českou republiku s její gastronomií. Moc mě potěšilo, když žákům po ukončení akce přišel osobně poděkovat hejtman Plzeňského kraje pan Václav Šlajs, společně s vedením Českého velvyslanectví za jejich profesionální výkon,“ popsal učitel odborných předmětů školy Petr Berka.

Servírovaly se lahůdky z Plzeňského kraje! Nechyběl guláš, ani knedlo zelo vepřo a plzeňské pivo teklo proudem...

A co se servíruje vybraným jazýčkům diplomatů? Samozřejmě tradičné dobroty z Plzeňského kraje. "Servírovali jsme především regionální potraviny, kozí sýry, klobásy a tak podobně. Nechyběl ani guláš nebo knedlo zelo vepřo, dezerty z biomarmelád a domácích jogurtů. Především šlo o prezentaci regionálních potravin z Plzeňského kraje," doplnil Petr Berka.

Studenti Hotelové školy v Plzni u Borského parku mají za sebou už řadu úspěchů. Mimo jiné uspěli letos v březnu v mezinárodní gastronomické soutěži AHOL CUP 2014, kde obstáli v těžké konkurenci a dokázali porazit i francouzské studenty.

FOTO: Petr Berka

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT