Plzeň provoní další zabijačkové hody! Kam vyrazit v tomto týdnu?

23.01.2019 9:58

Zabijačkové hody jedou naplno napříč regionem. V tomto týdnu můžete v Plzni vyrazit hned na několik vepřových slavností. Zabijačky budou pokračovat i dál.

street festival depo (1)

Tradiční zabijačky a vepřové hody k začátku roku nedomyslitelně patří. Rozjely se také v Plzni. O uplynulém víkendu si na své přišli milovníci zabijačkových dobrot například v Hradišti a také na Bolevecké návsi (podrobnosti najdete v článku zde).

Kdo to nestihl, může vyrazit v Plzni na hody i v tomto týdnu. V sobotu 26. ledna pořádá zabijačku Sokolovna Bolevec od 12 hodin. Připravený bude také hudební program, o který se postará kapela Dé5. Vepřové dobroty budou vonět také před podnikem Vypka na Francouzské od 10 hodin také v sobotu 26. ledna.  

Hned v neděli 27. ledna se pak řezníci sjedou do areálu DEPO2015. Začátek je v 11 hodin. "Od stánkařů v Tržnice DEPO si tentokrát pořídíte zabijačkovou gastronomii, koření, nádobí i keramiku. Zabijačkové speciality spláchnete těmi nejlepšími pivy z řemeslných pivovarů," lákají organizátoři.

Zabijačkové slavnosti budou v Plzni pokračovat i dál. Na vepřové hody zve také Plzeňský Prazdroj na 9. února. "Nebude chybět muzika, dobré pivo a hlavně zabijačkové speciality - jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš a další zabijačkové dobroty od mistrů řezníků z Plzeňského kraje. Na Formance se po celou dobu akce bude čepovat pivo a tradiční muzika se postará o náležitou atmosféru," zvou na akci pořadatelé.

Zabijačkou to bude letos vonět také na Doubravce. 16. února se na Habrmannově náměstí chystá "Doubravecká zabijačka", kterou pořádá Městský obvod Plzeň 4 ve spolupráci s Doubraveckým klubem.

FOTO: ilustrační


 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24