Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Sulislavi se koná nejstarší masopust kraje - FOTKY!

26.02.2022 9:20

Letos už 236. ročník sulislavského masopustu odstartuje v sobotu 26. února ve 13 hodin na sulislavské návsi. Jaký bude, podaří se překonat rekort v počtu masek? Hrát bude Lidová muzika z Chrástu.

IMG_0185

Přípravy vrcholí, po loňské přestávce se letos opět koná v Sulislavi na Tachovsku masopust, který je letos po 236. a řadí se tak nejstarším masopustům v Plzeňském kraji.První písemná zmínka o masopustu v obci se datuje k roku 1785. Tehdy zde vznikl selský stav, se kterým pravděpodobně vnikl i tento masopustní zvyk. Ten byl původně svátkem pohanů, ale církev si jej dokázala upravit dle svého,“ to prohlásil v roce 2009 tehdejší sulislavský kronikář Rudolf Hruška, který už bohužel zemřel. Jeho informace byla pro sulislavské občany důležitá, neboť díky tomu dokážou své masopusty spočítat.
Původně 236. ročník měl být v loňském roce, ale kvůli koronavirové epidemii se nekonal. „Nešlo to, nemocnost rostla, a všude byly zákazy, tak jsme to ten rok prostě nepořádali. A proto doufám, že letos jsou lidé natěšení a přijdou. Byl bych moc rád, kdyby lidé náš malý, ale opravdu historický masopust podpořili,“ uvedl starosta Sulislavi Mila Strohschneider.

Akce se koná v sobotu 26. února, sraz maškar je na návsi ve 13 hodin.

Ilustrační foto z roku 2020: Martina Sihelská

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství