QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňská zoo zahájí provoz. Návštěvníci se do areálu vrátí v pondělí

25.04.2020 18:37

Areál zoologické a botanické zahrady se otevře 27. dubna. Přístupné budou zatím jen venkovní expozice. Vstupenky lze koupit pouze přes internet!

11

Návštěvníci, kteří od pondělí 27. dubna zamíří do plzeňské zoo, musí počítat s celou řadou hygienických opatření a omezení.

Venkovní expozice budou přístupné v upraveném sezonním režimu, areál bude v provozu od 8 do 19 hodin, vstup je možný pouze do 18 00 hodin.

Nákup vstupenek bude možný pouze přes internet prostřednictvím www.plzenskavstupenka.cz, a to v několika základních tarifech. "Prodej vstupenek na místě není dle usnesení vlády možný,“ upozorňuje mluvčí zahrady Martin Vobruba.  Nákup parkovacích lístků je možný také pouze přes internet na www. plzenskavstupenka.cz.

"Po dobu tohoto opatření není možný vstup do zoologické a botanické zahrady na permanentky ani jiné tarify vstupného, držitelům se omlouváme. Všechny neuplatněné dárkové poukazy a jednorázové vstupenky, platné do 31.března, budou uplatnitelné tři týdny od nastolení řádného režimu zoo, což bude pravděpodobně od 25. května,“ dodává mluvčí.

"Ročním permanentkám všech tří typů, které byly platné v den uzavření zoo, tj. 14. března 2020, se prodlužuje platnost o tři měsíce a možnost využití ode dne řádného provozu zoo. Například permanentky platné do 15. září lze využít do 15. prosince 2020,“ vysvětluje Martin Vobruba.

Omezen je také počet návštěvníků, do areálu jich může denně vstoupit 2850.
"Jsou uzavřeny všechny vnitřní pavilony, prostory a vnitřní restaurace, v provozu jsou pouze výdejní okénka a nápojové automaty,“ upozorňuje dále Martin Vobruba.

Provoz zahajuje i DinoPark, po dobu mimořádného provozu bude přístupný pouze vchodem z Vinic.

Do zoo dále nebudou vpuštěni návštěvníci bez roušek. Lidé navíc musí dodržovat dvoumetrové rozestupy.

FOTO: K. Misíková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24