QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňské dvorky nalákaly davy. Někde se i tančilo - FOTKY

22.05.2017 8:58

Druhý ročník akce Plzeňské dvorky se opět mimořádně vydařil. Velký úspěch měly komentované prohlídky i doprovodný program. Příští rok by mohla být akce opět o něco větší...

10
1012453687911

Mimořádný úspěch opět oslavila akce Plzeňské dvorky Nadace 700 let města Plzně. Ta ji poprvé zařadila do jarního kulturního programu vloni a letos se akce setkala opět s větším zájmem. Navíc už se hlásí další majitelé domů a dá se tak očekávat, že v příštím roce bude nabídka prohlídek zase o něco širší.

Zájem byl obrovský a to především o nové dvorky. Jedním z nich byl například ten v Bezručově 25. "Tolik lidí jsme opravdu nečekali. Už v 10 hodin, tedy se začátkem programu, stál před domem hlouček lidí a během celého dne to pak byl stálý proud návštěvníků, kteří byli nadšeni jak naším dvorkem, tak akcí samotnou,“ řekl jeden z majitelů objektu Martin Vítovec. A zároveň už přemýšlel, co všechno by se dalo v příštím roce vylepšit.

Stejnou zkušenost měli také majitelé nově otevřeného penzionu Republika na Náměstí Republiky 24, domu, který po léta chátral a nyní byl pro ´dvorkaře´ jedním z hlavních cílů a svou novou podobou většinu nadchnul. Lidé byli překvapeni také prostorem vedle kostela Nanebevzetí Panny Marie ve Františkánské ulici či kouzlem dvorku na Náměstí Republiky 20.

Více než dvě stovky lidí se vydaly na komentované prohlídky, které připravil oblíbený plzeňský historik David Růžička s dalšími průvodci.

"Druhý ročník ukázal, že nadace přinesla do Plzně novou akci, která se lidem líbí a z toho máme obrovskou radost,“ zhodnotila Plzeňské dvorky 2017 ředitelka nadace Alena Kozáková. "Především si cením toho, s jakým nadšením s námi všichni majitelé spolupracují a to bez nároku na jakoukoliv odměnu a to se týká i vystupujících umělců. Už teď se těšíme na příští ročník. Dokonce už se nám hlásí další zájemci se svými dvorky,“ doplňuje.

FOTO: fcb Plzeňské dvorky

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24