Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Celníci zadrželi pirátská CD a DVD

17.06.2010 12:42

Západočeští celníci opět zabodovali ve středu 16. června při kontrole jednoho řidiče, který ukrýval v autě pirátská CD a DVD. Pokud by nebyl pirát lapen, vznikla by tak škoda skoro půl milionu korun.

Foto 16.6.2010 Vráž 016
Foto 16.6.2010 Vráž 016Foto 16.6.2010 Vráž 023

Plzeňští celníci zase lapili jednoho piráta. Na silnici z Klatov do Domažlic se jim podařilo zachytit pirátská CD a DVD. "Při kontrole osobního vozidla, které zastavili na silnici I/22 z Klatov do Domažlic, objevili v zavazadlovém prostoru kufr a v něm 1029 kusů CD a DVD se zvukovým a obrazovým záznamem. Podle způsobu balení a kvality provedení se jedná o nedovolené napodobeniny, které porušují autorské právo," uvedla mluvčí Celního ředitelství v Plzni Jitka Blahutová. Škoda způsobená majitelům autorským práv ze zajištěného zboží činí 597 000 korun.

"Celníci šetřením zjistili, že nelegální činnost vietnamského státního příslušníka, který zboží přepravoval, řešili již letos v lednu v souvislosti se skladováním a nabízením pirátských nosičů na tržnici Folmava," uvedla ještě Blahutová. Nyní je Vietnamec už obžalovaný z trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi.
Ze stejného trestného činu je teď znovu podezřelý.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT