QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňské kurzy naučí seniory pracovat s chytrým telefonem i upravovat fotky

14.01.2022 14:29

Počítačové kurzy pro seniory v centrálním plzeňském obvodu se po vynucené přestávce opět otevírají. V roce 2022 je v nabídce pět typů kurzů zaměřených na práci na počítači, úpravu fotek nebo práci se smartphonem.

IMG_4866

Kurzy pro seniory budou zahájeny na konci února. Výuka bude probíhat ve všední dny odpoledne dle zvolené úrovně a druhu kurzu. Cena za pět lekcí (celkem 15 vyučovacích hodin) je standardně 800 korun. Senioři s trvalým pobytem na území městského obvodu Plzeň 3 hradí pouze polovinu, zbytek doplácí úřad.

„Spolupráce centrálního obvodu a Střední školy informatiky a finančních služeb v Plzni na Klatovské třídě byla navázána již v roce 2012. Díky výborné kooperaci už z výuky počítačových kurzů vyšly stovky spokojených absolventů, a někteří z nich dokonce pokračovali v dalších úrovních,“ říká místostarosta centrálního plzeňského obvodu Stanislav Šec.

Zájemci se na kurzech naučí práci na počítači pro začátečníky a pro mírně pokročilé, úpravu digitálních fotografií pro začátečníky a pro mírně pokročilé, základy práce s multimédii, přenos dat nebo práci se smartphonem.

Senioři, kteří mají zájem o účast v kurzu nebo chtějí bližší informace, mohou kontaktovat paní Zdeňku Markovou na telefoním čísle 378 036 458.

Do kurzů se mohou přihlásit i zájemci s bydlištěm mimo centrální obvod, ti však musí uhradit plnou cenu kurzovného. Tito zájemci mohou kontaktovat paní Herianovou na telefoním čísle 377 477 507.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24