QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňsko pokryje ledovka! Meteorologové vydali výstrahu

01.02.2019 15:08

Západ Čech sevře ledovka. Meteorologové vydali před námrazou výstrahu pro Plzeňský a Karlovarský kraj. Ledovka hrozí od pátečního odpoledne do sobotního rána.

Ledovka

Zatímco na východě Čech meteorologové varují před silným větrem, západní Čechy má pokrýt ledovka.

Oficiální varování vydali meteorologové ČHMÚ pro Plzeňský kraj (Kralovice, Nýřany, Stříbro, Tachov) a Karlovarský kraj. Ledovku mají způsobit mrznoucí srážky, které se mají objevit od pátku 1. února odpoledne do soboty 2. února ráno.

Český hydrometeorologický ústav varuje před nebezpečím úrazů při uklouznutí, problémy v dopravě a zvýšenou nehodovostí. "Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven. Řidičům se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně. Počítat s prodloužením doby jízdy," varuje ČHMÚ.

Meteorologové připojili i předběžné varování, že podle aktuální předpovědi může v neděli v Čechách silně sněžit. "V Plzeňském kraji může v neděli 3. února místy napadnout kolem 20 cm nového sněhu. Sněžení bude přechodně silné s intenzitou kolem 3 cm/hod," upozorňuje ČHMÚ.

Meteorologové doporučují sledovat upřesňované předpovědi počasí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24