Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

První zimní výstraha meteorologů! Ve čtvrtek ovládne region ledovka!

27.11.2013 10:54

Meteorologové přichází s první oficiální výstrahou v letošní zimní sezóně. Od čtvrtečních brzkých ranních hodin kraj pokryje ledovka. Výstraha zatím platí do čtvrtečního odpoledne.

Fotografie-0034

Ledovka a náledí způsobily pořádné problémy především řidičům v regionu už v úterý. Na řadě míst se bouralo a hlavně na jižním a severním Plzeňsku byla situaci chvílemi hodně dramatická. Teď meteorologové přichází už s oficiálním varováním. Situace se může opakovat už ve čtvrtek.

Přes region budou v noci na čtvrtek přecházet srážky, které budou s největší pravděpodobností namrzat. Vyloučené totiž nejsou ani smíšené srážky deště se sněhem. "Ve druhé polovině noci na čtvrtek začne přes naše území postupovat dále k jihovýchodu pásmo mrznoucích srážek nebo sněžení. Na severozápadě a severu území je vysoce pravděpodobná převaha mrznoucího deště nebo deště se sněhem, a proto je zde i nejvyšší riziko tvorby ledovky," informuje ČHMÚ.

Zatím je platnost výstrahy od čtvrtečních brzkých hodin do 15.hodiny. Meteorologové ale nevylučují, že obdobná výstraha bude aktuálně doplněná také s platností pro pátek. "V noci na pátek klesnou teploty na +2 až -2 °C a ojediněle se bude tvořit náledí. Z toho důvodu není vyloučeno vydání příslušné další výstrahy během zítřejšího dne," dodávají meteorologové.

Velké problémy ledovka a náledí udělaly už v úterý, kdy se v Plzeňském kraji řešily desítky nehod a policie spolu s hasiči nevěděli, kam dřív vyjíždět. Naštěstí se bouračky obešly bez vážnějších zranění. Řidiči si ale především na silnicích mimo města užili skutečně hodně nervů. Podrobnosti k úterní situaci včetně fotek z nehod najdete v článku První sníh nadělal problémy na silnicích! Jižní a severní Plzeňsko hlásí kolaps!

V Plzni ve středu ráno padl teplotní rekord. V Bolevci naměřili minus 10,7 stupně.

Meteorologové už v minulém týdnu předpovídali, že počasí u nás bude ovlivňovat příliv arktického vzduchu a to se potvrdilo. teploty ve středu ráno klesaly hodně nízko. Běžně byly naměřené hodnoty okolo minus 8 stupňů. Rekord padl v Plzni Bolevci, kde klesla hodnota na teploměrech až na minus 10,7 stupně a to znamená překonání rekordu z roku 1975 o zhruba jeden stupeň.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte